Hvis coronabesættelsen varer fem år

LEDELSE Mange ledere har trykket pause på medarbejderseminarer, udviklingsprojekter og workshops, til vi kan være sammen igen. Men hvad hvis nedlukningerne trækker ud? Elize Dimare og Johnny Sørensen guider dig til corona- og fremtidssikring af din organisation.

Af Elize Dimare og Johnny Sørensen
Ledelsesrådgivere og strategiske virksomhedsrådgivere

Filmen ”De forbandede år” af Anders Refn fortæller historien om den første del af besættelsestiden set med danske øjne. Den kan anbefales som corona-aftenunderholdning og kan sagtens tåle et gensyn.

Det skyldes, at den bliver ekstra relevant og tankevækkende, når du som seer lægger mærke til, hvor meget besættelsestiden rent retorisk minder om coronatiden.

Især faldt vi over vendingen ”Det er overstået lige om lidt”, som igen og igen præger personernes tanker, vurderinger og handlinger. ”Tyskerne vinder til sommer”, ”Krigen kan højst vare et halvt år mere” og ”Nu er det lige straks overstået” er vendinger, der går igen og igen.

Vi, der kender sandheden, ved, at personerne kan se ind i fem hårde besættelsesår, men ingen af personerne ved det. De skal opleve det in-real-time og må først sent i filmen erkende, at der nok ikke er nogen hurtig afslutning i syne. Måske gælder det også os? 

Pas på pauseknappen

Vi oplever desværre mange ledere, der har trykket pause, mens vi er i lock-down. Strategiprocesser skubbes, teamevents aflyses. Udvikling af ledere og medarbejde sættes i bero, ”til vi kan være sammen igen”. Hele efteråret hed det ”Vaccinen er lige på trapperne”. Efter vaccinerne er kommet, taler vi om, at ”lige om lidt er alle vaccineret”. Men måske går det ikke helt så let.

Og måske kommer vi ikke tilbage til gode gamle 2019 igen. Tanja Nyrup Madsen skrev så smukt på disse sider at ”Drømmere, der tror, at corona forsvinder, taber til frontløbere, der tilpasser sig”. Vi har den samme konklusion. 

I turbulente tider er pause-knappen kun til lige at få et hurtigt overblik – ikke en tilstand, der skal fastholdes i flere måneder. De, der bruger tiden rigtigt, står meget bedre rustet til at flekse mellem fysiske- og online-processer, når verden åbner igen.

Så stil dig selv spørgsmålet: Hvad gør du anderledes, hvis coronabesættelsen varer 5 år? Og stil det til dit team, din ledergruppe og dine kolleger. Spørg ud i organisationen, helt op til bestyrelsen og helt ned til første linje ud mod kunderne. Lyt til alle svarene. Tag en dyb indånding. Og tryk så på play igen.

Det muliges kunst

Den ledelsesmæssige udfordring nummer ét lige nu er at insistere på, at vi alle bliver inde i løsningsrummet fremfor at stå udenfor og vente. Hvad er det vi godt kan? Hvad må vi? Hvad er det bedste alternativ?

Måske kan strategiworkshoppen ikke foregå fysisk lige nu, men hvad er så det næstbedste? Kan det være, vi skal prøve at dele os op i to grupper, som er forbundet via skærme og kameraer? Kan vi knække 2 workshop-dage til 4 halve med hjemmearbejde imellem?

Hvis I plejer at undervise medarbejderne i store hold, så prøv at dele det op i mindre hold. En halv dag fokuseret med 4-5 deltagere giver ofte mere end en hel dag med 20-30 deltagere. Det er dyrere i undervisningstid, men til gengæld sparer I på lokaler og forplejning, og vigtigst af alt: I mister ikke momentum.

Få også nogen til at facilitere og lave en god oplevelse, som samler jer. Når DR kan samle nationen til fællessang, så kan I også. Det handler om at fokusere på mulighederne og skabe nye traditioner. Og måske er det tiden, hvor I lægger ”plejer” i graven og ser hvilke nye ideer, der byder sig til.

De vigtigste greb

Hvis vi antager, at coronabesættelsen varer fem år, ser vi fem ting som afgørende for din organisations succes:

  • Digitalisering. If you don’t have a tech business, you don’t have a business in 2021. Laver din virksomhed app’s, er det nemt, men mange andre brancher kan umiddelbart virke svære og uoverskuelige at gøre online og teknificere. Desværre er det en opgave, det er svært at slippe udenom. Og de, der klarer det først og bedst, slår de andre. Få hjælp, hvis I har svært ved at overskue det, for digitalisering kan være et spørgsmål om overlevelse.
  • Skarpere prioritering. Paretos gode gamle princip om, at 20 procent af dine opgaver skaber 80 procent af værdien, holder stadig. Når vi har hjemmeskolede børn, bekymrer os om fremtiden og hele tiden skal afkode, hvor verden er på vej hen, går det ud over produktivitet og fokus. Så er det afgørende, at tiden bruges på det rigtige. ”Èn ting ad gangen og det vigtigste først”, er et mantra, vi alle bør lægge os på sinde. Og det er din opgave som leder at sikre, at hele holdet ved, hvad der har topprioritet. Måske jeres ugentlige møde skal være et prioriteringsmøde, hvor I sammen aftaler, hvilke opgaver, der er vigtigst lige nu.
  • Partnerskaber. Forskningen viser igen og igen at dem, der bygger langvarige partnerskaber, kommer bedst gennem kriserne. Tag dig godt af dine leverandører og dine kunder. Sæt jer sammen og aftal, hvordan I ved fælles hjælp kan få hinanden bedst igennem dette her. Lad være at spilde tiden på at forhandle om de sidste 0,5 procent, men gå for alvor ind i et win-win mindset. Invitér dine kunder til samme åbne snak: Hvordan kan vi hjælpe jer med at komme styrket ud af dette her? Ræk ud i dit netværk, tilbyd hjælp og bed om gode råd. Og tag medarbejderne og mellemlederne med ind i beslutningsrummet.
  • Fleksibilitet. Vi er nødt til at kunne tilpasse os skiftende omstændigheder i både stor og lille skala. I skal kunne skalere op og ned, omprioritere og rykke rundt på ressourcerne, når det er påkrævet. Til gengæld er ledere også nødt til at være ekstra forstående over for udfordringer med at få privat- og arbejdslivet til at hænge sammen. Tal ærligt og respektfuldt med dine medarbejdere om, hvad de kan nå, og hvor meget fokuseret tid, der reelt er tilgængeligt lige nu. Realistiske gensidige forventninger er stressreducerende for både leder og medarbejder, og fjerner unødig støj. Og husk for alt i verden aldrig at straffe nogen for at være ærlig. Det er den sikre vej til mistet tillid og mennesker, der lader som om de arbejder mere, end de gør.
  • Nomadeledelse. Den evige turnaround. Vi tænker ofte på turnarounds som noget, der er et projekt. Virksomheden står med røde tal, en turnaround sættes i gang, og 6-12-24 måneder senere er der sorte tal igen. Voilá. Men sådan er det ikke længere. Som leder skal du i stigende grad tænke i evig omstilling og tilpasning, som om turnaround ikke er en opgave, men en tilstand. Traditionelt tænker vi på organisationen som noget stabilt. Noget fysisk. Som et hus i mursten med et solidt fundament, der kan klare storm, uvejr og tidernes skiften. Men vi skal i højere grad skabe organisationer, der er fleksible i deres grundform. Som nomadernes telte, der flyttes i evig tilpasning til omgivelsernes mulighed for føde og læ. Kommunikér det billede til dit team. Når vi ved, at tilpasning er et vilkår, er det mindre skræmmende.

Bedre sent end aldrig

Det er en ledelsesopgave at drive forandringer, og det, der sker lige nu, er også bare endnu en forandring. Den er måske lidt større end dem, du plejer at stå overfor, men du kan godt. Du har nemlig gjort det før.

Vi er stærkere og mere ressourcefyldte, end vi går og tror. Derfor må vi ikke fryse i billygternes skær, men drive os selv og vores hold videre.

Den gode nyhed er, at det ikke er for sent at gøre noget. I dag er den perfekte dag at starte.

 

Elize Dimare har over 20 års ledererfaring, primært som leder i internationale industrivirksomheder, senest på executive-niveau. Johnny Sørensen har været leder i mere end 25 år, heraf ti år som CEO og ti år i interim CXO-roller. De er forfattere til bogen ’Andre menneskers penge og andre menneskers liv – Ledelse og eksekvering i turbulente tider’.

Forrige artikel Et anlæg i den saudiarabiske ørken skal katapultere grøn brint Et anlæg i den saudiarabiske ørken skal katapultere grøn brint Næste artikel Undervurder ikke coronamodstandens politiske sprængkraft Undervurder ikke coronamodstandens politiske sprængkraft
Vækst-giganterne ligger i USA og Kina

Vækst-giganterne ligger i USA og Kina

DIGITAL OMSTILLING Langt de fleste unicorns fi­ndes i USA, hvor især Silicon Valley huser unge virksomheder, der lynhurtigt er blevet giganter. Men også Kina er godt med.

Tilbage på arbejde igen – hvor svært kan det være?

Tilbage på arbejde igen – hvor svært kan det være?

Det er fristende at vælge de enkle løsninger, når man skal genåbne arbejdspladsen: Spare huslejen helt. Kommandere alle på arbejde. Eller bestemme top-down, at det er slut med faste pladser. Men det bliver de ledere, der tør omfavne opgavens kompleksitet, som vinder i det lange løb.

Han skal gøre banken bæredygtig

Han skal gøre banken bæredygtig

LEDELSE Som ny direktør for PenSam Bank skal Michael Christensen demonstrere, at han kan demonstrere, at han kan drive en bank med afsæt i tre bundlinjer: den miljømæssige, den sociale og den økonomiske.

Vestager: Vi skal skabe vores egne techgiganter i Europa

Vestager: Vi skal skabe vores egne techgiganter i Europa

DIGITAL OMSTILLING Europa halter håbløst efter USA og Kina, når det handler om at fostre de store teknologivirksomheder. Det skal der lavet om på, hvis vi vil være med til at sætte de globale IT-standarder for fremtidens samfund, mener Margrethe Vestager. Målet er dobbelt så mange europæiske unicorns inden 2030.

Værdikæderne brydes ned og samles på nye måder

Værdikæderne brydes ned og samles på nye måder

DIGITAL OMSTILLING En af de tendenser, som Covid-19 har accelereret, er den måde, forretningsmodellen og hele organiseringen af værdikæden i mange brancher brydes op – og nu sammensættes på nye måder.
Den engelske teknologi-analytiker Benedict Evans kalder det ”The Great Unbundling”.

ICDK i Israel: Nogle gange kommer den stegte due flyvende

ICDK i Israel: Nogle gange kommer den stegte due flyvende

DIGITAL OMSTILLING 95 procent af alle startups mislykkes, fordi der ikke er et marked for deres idé. Iværksættere kan blive fanget i en dødbringende forelskelse i deres egen tech og glemme det grundlæggende: kunderne. Israelske iværksættere kigger ud mod det globale marked og slår til, når interessen er der, skriver det danske innovationscenter i Tel Aviv.

Lad ikke optimisme spænde ben for god forandringsledelse

Lad ikke optimisme spænde ben for god forandringsledelse

LEDELSE Vi har en tendens til at være for optimistiske og ikke tænke de dårlige scenarier igennem. I ledelsesmæssig sammenhæng resulterer det ofte i forandringsprojekter, der går over tid og over budget, og som ikke lever op til succeskriterierne, skriver Christian Nyvang Qvick.

Sophie Hæstorp Andersen anbefaler

Sophie Hæstorp Andersen anbefaler

KULTURANBEFALING Sophie Hæstorp Andersen har fundet kunst i de lokale kvarterer i Københavns Nordvest, og så anbefaler hun en tegneserie for voksne til inspiration for alle unge kvinder.

883 borgerforslag har gødet jorden for ny politik

883 borgerforslag har gødet jorden for ny politik

POLITIK OG VELFÆRD Borgernes magt til at fremsætte forslag for Folketinget er i gang med at forandre det danske demokrati. Alene i årets første tre måneder har grupper af borgere stillet 160 nye forslag. Borgernes egne forslag sætter ofte en dagsorden, der påvirker senere lovgivning og løser problemer, som politikerne ikke havde øje for. Det viser Mandag Morgens gennemgang af de i alt 883 borgerforslag, der er stillet siden 2018.

Borgerforslag på samlebånd

Borgerforslag på samlebånd

POLITIK OG VELFÆRD Foreløbig har 24 af de 883 borgerforslag samlet de nødvendige 50.000 støtter for at blive behandlet i Folketinget. Kun to er vedtaget. Men mange forslag finder alligevel vej til lovmøllen i en eller anden form.

Interesseorganisationer bruger borgerforslag til at nå ind på Christiansborg

Interesseorganisationer bruger borgerforslag til at nå ind på Christiansborg

POLITIK OG VELFÆRD 8 ud af 24 borgerforslag med støtter nok til at blive taget op i Folketinget har store organisationer i ryggen. Det kan give en fordel, når det kommer til den politiske behandling på Christiansborg. Men er det rimeligt? Hovedstilleren bag ”Dansk klimalov nu” ser det som en skævvridning, der er svær at komme uden om.

Mor fik ændret reglerne for sorgorlov efter sin søns død

Mor fik ændret reglerne for sorgorlov efter sin søns død

POLITIK OG VELFÆRD Pernille Møller Jensen er hovedpersonen bag et af de borgerforslag, som er ført ud i livet. Hun oplevede på egen krop, hvordan systemet efter hendes barns død ikke tog højde for hendes tragedie. Her er historien om, hvordan en mor til en afdød 15-årig dreng tog affære og fik forbedret vilkårene for forældre, som mister deres børn alt for tidligt.

Venstre:   Borgerforslag underminerer tilliden til folkevalgte

Venstre: Borgerforslag underminerer tilliden til folkevalgte

POLITIK OG VELFÆRD Venstres Karen Ellemann, medlem af Folketingets Præsidium, lader sig ikke overbevise af den livlige aktivitet på hjemmesiden med borgerforslag. Forslagene er ikke en succes, men en forfejlet kritik af Folketinget og det repræsentative demokrati, mener hun. 

Formanden for Folketinget: Borgerforslag supplerer demokratiet

Formanden for Folketinget: Borgerforslag supplerer demokratiet

POLITIK OG VELFÆRD Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), stemte nej til at indføre borgerforslag. Han frygtede, at professionelle organisationer og ikke borgere ville drive forslagene frem. Sådan er det ikke gået. Nu opfatter han borgerforslagene som et supplement til demokratiet. 

Teknologiske tigerspring øger den globale ulighed

Teknologiske tigerspring øger den globale ulighed

DIGITAL OMSTILLING Udviklingen inden for ‘Industri 4.0’-teknologier som kunstig intelligens, big data, 3D-print, robotteknologi, Internet of Things, blockchain og bioteknologi går stærkt. Men der er behov for, at den hastige udvikling suppleres med et øget fokus på ulighed, fastslår ny FN-rapport.

Aarhus lægger grundstenen til fremtidens velfærd

Aarhus lægger grundstenen til fremtidens velfærd

POLITIK OG VELFÆRD Der bliver skrevet politisk historie i Aarhus på onsdag. Byrådet skal nytænke velfærden. Der skal mere fokus på værdi for den enkelte borger og samfundet og mindre på standardydelser og kontrol. Et opgør med 40 års velfærdsudvikling. Enig Magistrat står sammen om fælles anbefaling til byrådet om at sætte en ny kurs, der får konsekvenser for alle kommunens 350.000 borgere. 

Han skal få styr på skandaleramt akademi

Han skal få styr på skandaleramt akademi

LEDELSE De seneste år har budt på lovlig meget drama på Det Kongelige Danske Kunstakademi; senest med en historisk buste, der blev smidt i havnen. Udfordringerne er til at få øje på for akademiets nye rektor, Lars Bent Petersen.

Blockchain kan redde verden – eller smadre klimaet

Blockchain kan redde verden – eller smadre klimaet

DIGITAL OMSTILLING Blockchain-teknologien kan være et nyttigt redskab til at fremme en cirkulær økonomi, og til at undgå at store digitale platforme får magten over vores personlige data. Men indtil videre har teknologien mest været brugt til bitcoins, og dét har vist sig at være en miljømæssig katastrofe.

Pas på med at overdrive helterollen

Pas på med at overdrive helterollen

LEDELSE  Vi roser med rette hands on-ledere, der engagerer sig i konkret problemløsning under kriser. Men det kan have store omkostninger, hvis chefen konsekvent fjerner andres ejerskab med sin ”heroiske” ledelse, skriver Klaus Majgaard.

Corona har boostet alternative nyhedsmedier

Corona har boostet alternative nyhedsmedier

POLITIK OG VELFÆRD Flere små alternative medier har satset kraftigt på at dække coronamodstanden. Men det sikrer dem ikke nødvendigvis en plads i det alternative medielandskab i Danmark, der ifølge forskeren Eva Mayerhöffer er langt svagere end i Tyskland og Sverige.

Har du det arbejdsliv, du ønsker? 

Har du det arbejdsliv, du ønsker? 

PÅSKELÆSNING Måske har du lige nu et af de sjældne frikvarterer fra et job, der æder lidt mere af din tid, end du egentlig ønsker mens du har børn - eller slider lidt mere på dig, end du kan klare, nu hvor du er blevet ældre? Vi har samlet et påskebuket af kloge tanker om, hvordan fremtidens arbejdsmarked kan gøres mere fleksibelt, give større individuel frihed - og måske endda gøre op med et lønsystem, der har låst kvindefag fast på bunden af lønskalaen i fem årtier. God påske - og god læselyst!

Kan vi uddanne os til højere beskæftigelse?

Kan vi uddanne os til højere beskæftigelse?

PÅSKELÆSNING Hvis verden skal rejse sig med en grøn genstart, vil der være brug for helt nye kompetencer. Det vil kræve fleksible uddannelsessystemer, løbende omskoling og en ny måde at tænke beskæftigelsespolitik på. Vi har samlet et lille påskeæg med tre forskellige perspektiver på omstillingen: Ministerens, økonomiprofessorens og dimittenternes. Læs eller genlæs dem her: 

Natteravnenes gyldne æra

Natteravnenes gyldne æra

LEDELSE Et fuldt år i karantænetilstand har betydet, at de mennesker, som er bedst til at løse deres arbejdsopgaver sidst på dagen, har gyldne tider. Men hvis man har hang til at arbejde på skæve tidspunkter, er det en god idé at fortælle sine kolleger om det.

Marie Hansen anbefaler

Marie Hansen anbefaler

KULTURANBEFALING Marie Hansen drømmer om igen at høre musik med andre mennesker, men indtil da giver hun sit bud på, hvad der skal spilles, når man sidder derhjemme. Og så anbefaler hun at besøge en ganske særlig passage i hjertet af Indre By.

Den regenerative økonomi genopbygger økosystemerne

Den regenerative økonomi genopbygger økosystemerne

GRØN OMSTILLING For den bevidste forbruger eller virksomhed er ”regenerativ” skridtet videre efter bæredygtighed og cirkulær økonomi. Idéen er, at man ikke blot skal minimere belastningen af økosystemet – men bidrage til, at det bliver styrket.

Fra destruktiv til genoprettende

Fra destruktiv til genoprettende

GRØN OMSTILLING Den regenerative økonomi ligger i forlængelse af udvikling i retning af et mindre forbrug af ressourcer og et samspil med økosystemerne til alles fordel. 

Menneskers ressourceforbrug svarer til 1,6 kloder

Menneskers ressourceforbrug svarer til 1,6 kloder

GRØN OMSTILLING Siden de tidlige 1970’ere har mennesket brugt flere af jordens ressourcer, end økosystemerne kan regenerere. Earth Overshoot Day beregnes hver år, når et lands forbrug af ressourcer overskrider de planetære grænser.

Et landbrug, der opsuger CO2 fremfor at udlede det

Et landbrug, der opsuger CO2 fremfor at udlede det

GRØN OMSTILLING Regenerativt landbrug bygger på en håndfuld principper for dyrkning, der hjælper til at opbygge kulstof i jorden – både for at mindske klimabelastningen og for at styrke jordens frugtbarhed. Flere af verdens største fødevareproducenter stiller nu krav om, at deres råvarer skal være regenerativt dyrket. 

Bygninger der giver mere til verden end de tager

Bygninger der giver mere til verden end de tager

GRØN OMSTILLING Regenerativ arkitektur er en vision om huse og byer bygget af cirkulære materialer, drevet af vedvarende energi og spækket med grønne planter. Indtil videre er det overvejende ønsketænkning – men dog ikke mere end at man i stadig flere byggerier forsøger at omsætte drømmen til konkret virkelighed.

Danmark er den grønne genopretnings globale frontløber

Danmark er den grønne genopretnings globale frontløber

HISTORIEN I TAL Danmark er et af de lande, der relativt set har postet flest penge i corona-genopretning i 2020. Sammen med lande som Finland, Tyskland, Frankrig, Norge og Polen er Danmark herudover et af de lande, der har haft størst fokus på grøn genopretning, viser en ny rapport fra Oxford Universitet.

Børnene er den stramme udlændingepolitiks akilleshæl

Børnene er den stramme udlændingepolitiks akilleshæl

POLITIK OG VELFÆRD Mens de danske børn i syriske fangelejre presser udenrigsministeren, så forbereder den nyoprettede Hjemrejsestyrelse et ryk den anden vej: Børn, der har boet i Danmark siden 2015, skal sendes tilbage til Syrien. Det kan igen gøre udlændingepolitikken til en politiske kampplads.

Ældres rettigheder må vige pladsen for kommunal frihed

Ældres rettigheder må vige pladsen for kommunal frihed

POLITIK OG VELFÆRD Nyt lovforslag luger ud i bureaukrati og undtager i et forsøg tre kommuner fra blandt andet at levere hjælp til borgerne i deres eget hjem. Borgmester vil benytte friheden til at udvikle velfærden sammen med ældre borgere. Ældresagen og juridiske eksperter er skeptiske: Stort set alle rettigheder for svækkede ældre ophæves.

Viborgs borgmester:

Viborgs borgmester: "Vi får friheden til at tænke selv"

Viborg Kommune får i tre år mulighed for at vise, at den kan udvikle velfærd til ældre borgere uden at være forpligtet til at leve op til nationale regler fastsat i lov om social service. ”Hvis ikke vi kan finde ud af at levere en ordentlig velfærd, så fejler vi jo,” siger borgmester Ulrik Wilbek.