I 2030 kan solceller dække over 200 kvadratkilometer mark

En ny beregning foretaget af Mandag Morgen viser de omfattende landskabsmæssige konsekvenser ved at udbygge solenergien i Danmark i den skala, som regeringen foreslår. Men der er alternativer til at dække landområder svarende til 32.633 fodboldbaner med solceller. Det kræver bare politisk vilje.

Foto: Søren Gylling/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

Danmark står foran et solcelleboom. Det vil fremhæve nogle af den grønne omstillings fundamentale dilemmaer og afkræve politiske svar på, hvor meget vi er villige til at gå på kompromis med vores egen natur, landskab og nærmiljø for at få den hurtigste og billigste grønne strøm. Og om den effektive, systemdrevne tilgang overser den demokratiske komponent, der gør omstillingen til en folkelig proces, som alle er med til.

Og dilemmaerne banker insisterende på døren.

Overalt i både Danmark og Europa bliver der lige nu gjort alt for at øge farten på den grønne omstilling. Det betyder en acceleration af den industrialisering, som kommer, når fossile energikilder skal skiftes ud med vedvarende.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024