De innovative brobyggere skaber fremtidens vækst

Svaret på ”Hvem skal Danmark leve af?” findes ikke i enkelte brancher, teknologier eller forskningsområder. Det findes i de personer, der forstår at være brobyggere imellem det hele og drive ideerne frem til vækst. ”Dyrk dem, støt dem og bliv en del af deres innovative netværk,” lyder fremtidens vinderopskrift ifølge Danmarks fremmeste erhvervsfolk og klyngeforskere. Mandag Morgen har mødt to af de innovative brobyggere: veteranen Jørgen Mads Clausen fra Danfoss og den kreative serieiværksætter Christer Windeløv-Lidzélius, der er rektor for Kaospiloterne.

”Der er masser af ideer derude – men mange af dem bliver i skuffen. Der er masser af dygtige folk derude – men vi kender dem ikke. Vi skal have dem frem i lyset. Og vi skal have folk til at være mere ihærdige.”

Ordene kommer fra en af Danmarks absolut tungeste erhvervsfolk, bestyrelsesformand for industrikoncernen Danfoss Jørgen Mads Clausen. Når han skuer ud over Danmark, ser han masser af potentiale og masser af muligheder. Men han ser også et grundlæggende problem:

”Der er ikke nok, der interesserer sig for at skabe nyt. Og vi er ikke gode nok til at bygge bro mellem vidensinstitutioner, erhvervsliv og markedet.”

Login