International talentekspert: Uddannelse og stammekultur er Danmarks akilleshæl

Danmark er en global frontløber i omstilling af arbejdsmarkedet til nye udfordringer, vurderer Insead-professor Paul Evans. Han er vild med danske specialiteter som flexicurity og disruptionsråd, men advarer om, at vores uddannelsessystem truer med at efterlade os på perronen, når industri 4.0-toget for alvor buldrer derudad.

”Der var noget, der altid irriterede mig, dengang jeg arbejdede med store, danske selskaber om ledelse og uddannelse. Danskerne nikkede altid til de gode eksempler, jeg kunne komme med fra andre lande. Men når det kom til, at der skulle laves forandringer, var det altid, hvad dem i nabovirksomheden gjorde, der virkeligt betød noget. Og det betød, at forandringer foregik meget, meget langsomt.”

Sådan siger den britiske Insead-professor og internationale guru i talentmanagement Paul Evans. Evans er en af verdens mest eftertragtede HR-eksperter og er netop nu aktuel med rapporten ’Global Talent Competitiveness Index’, GTCI, der måler nationers evne til at udvikle, tiltrække og fastholde talenter. Her scorer Danmark en flot ottende plads.

Hans irritation over det, han kalder ’den danske stammekultur’ – og som er en af årsagerne til, at vi ikke ligger højere på GTCI – blev grundlagt allerede i sentresserne, da han som ung britisk udvekslingsstuderende studerede på Niels Brock i København. Siden er hans kendskab til Danmark blevet udbygget væsentligt gennem arbejde med store, danske virksomheder og ikke mindst det faktum, at han er dansk gift.

Login