Techtendenser af 
Peter Hesseldahl

Internettet forbinder os – splinternettet deler os

I internettets første år blev verden forbundet. Vi blev ””wired”, og Nokias slogan ”connecting people” kunne ses fra Kina til Indien, Mellemøsten og Afrika. Men det åbne og frie globale net ser i højere grad ud til at blive et “splinternet” af digitale universer med hver deres regelsæt og udsyn på verden.

Splinternettet er det modsatte af det, der var håbet i internettets første euforiske årtier. Splinternettet er ikke den store, frie udveksling af information, der giver alle adgang til viden og mulighed for at bidrage med deres viden og erfaring. 

Splinternettet forbinder ikke os alle sammen i en global landsby – det deler os lige så effektivt som fysiske mure og grænser.

I stedet for samhørighed, fællesskab og en fælles kultur af viden, forbrug og delte udfordringer, skaber splinternettet en verden af parallelle universer, hvor den version af virkeligheden, man præsenteres for, er vidt forskellig, og stadig mere snæversynet og indadvendt. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024