Investeringer i finansiel teknologi boomer

Udviklingen af ny finansiel teknologi går hurtigt. Det vidner den mobile betalingsapp MobilePay om. Den blev lanceret for bare to år siden og er i dag en veletableret betalingsform for udeståender mellem venner såvel som til betaling i butikker og cafeer og bruges jævnligt af godt 2 millioner danskere.

Det er et eksempel på et stykke FinTech, der på rekordtid er blevet udbredt og fundamentalt har ændret brugen af finansielle servicer. På mange af bankernes traditionelle forretningsområder bliver der udviklet nye og smartere løsninger på alt fra pengeoverførsler over lån- og kreditgivning til handel med værdipapirer, valuta og fakturaer.[graph title="Globale investeringer i finansiel teknologi, mia. dollar" caption="Figur 1  " align="right" image="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/01/1f256-next_fig01_investeringseksplosion-i-fintech.png" image_width="0" image_full="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/01/ed683-next_fig01_investeringseksplosion-i-fintech.png" text="Investeringer i FinTech er skudt vold- somt i vejret de sidste par år. Sidste år udgjorde de mere end 12 mia. dollar. Langt de fleste invester-inger sker i USA, men  Europa oplevede den største relative stigning på 215 pct. fra 2013 til 2014.  "]Kilde: Accenture og CB Insights. [/graph]

Iværksættervirksomheder med it-tække udfordrer de store finansielle spillere og tvinger dem til selv at komme på forkant med den teknologiske udvikling enten ved at samarbejde med iværksætterne eller ved at udvikle teknologien selv, som det netop var tilfældet med Danske Banks satsning på MobilePay.

Login