Johnsons Brexit er revolutionær populisme

ANALYSE: Storbritannien har under Boris Johnsons kortvarige ledelse opgivet konservatismen og erstattet den med en revolutionær politik som den, Trump fører i USA. 

Briter har gennem århundreder været kendt for at være flegmatiske, konservative og frihandelsorienterede. Rolige mennesker, der ikke lader sig ophidse, selv i besværlige situationer, og som sædvanligvis ikke bryder sig om forandringer, især ikke pludselige forandringer. Sådan forholder det sig ikke længere.

Storbritannien ledes i dag af en revolutionær regering, der anser medlemskabet af EU for at være så stor en fare mod det britiske samfund, at man om nødvendigt bør forlade EU’s indre marked uden nogen juridisk aftale for på den måde at forsvare sig mod angivelige skadevirkninger fra EU.

Premierminister Boris Johnson anser situationen for at være så alvorlig, at han nu har brugt sine beføjelser til at tvinge Dronning Elizabeth til at afskære det britiske parlament Underhuset fra at kunne blande sig i hans håndtering af Brexit. Johnson er af den opfattelse, at Brexit bør blive en realitet 31. oktober ved midnat, uanset om Storbritannien og de øvrige 27 EU-lande til den tid er nået frem til en aftale, som også regeringen i London kan acceptere.

Login