Nyt Job til  
Sigge Winther Nielsen

Kan han tæmme Danmarks vilde problemer?

Sigge Winther Nielsen har som journalist, forfatter og forsker allerede været med til at skabe et samtalerum på tværs af politiske blokke og samfundsmæssige sektorer. Nu skal han stå i spidsen for den fondsfinansierede tænketank Invi – Institut for Vilde Problemer.

Foto: Tobias Kobborg, Ritzau Scanpix
Claus Kragh

Om

Hvem?
Sigge Winther Nielsen

Hvilket job?
Direktør for Institut for Vilde Problemer

Hvorfra?
Medlem af direktionen i DJØF

Sigge Winther Nielsen er i visse henseender dansk politiks svar på Mozart. Den 41-årige politolog bevæger sig gennem tilværelsen med renæssancemenneskets lethed, og de dybe indsigter, han når frem til, bliver til harmoniske fortællinger, der får selv ældre krasbørstige professorer til at bøje sig i respekt.

Der er dog ét karaktertræk, som Sigge Winther Nielsen ingenlunde deler med Wolfgang Amadeus Mozart. Sigge Winther er på ingen måde anarkistisk og systemisk på tværs. Tværtimod synes han nærmest at være hyper kompatibel med det danske meritokrati i det 21. århundrede. Han har således på usædvanlig vis bevæget sig via Finansministeriet over Politiken og Danmarks Radio til DJØF, uden at nogen af disse ellers hyppigt udskældte institutioners imagemæssige svagheder har givet ham ridser i den personlige lak.

Nu er Sigge Winther Nielsen blevet direktør i den fondsfinansierede tænketank Invi – Institut for Vilde Problemer, der skal komme med bud på løsninger på Danmarks sværeste problemer og samtidig vise, hvordan løsningerne kan implementeres i den virkelige verden.

Winther Nielsen har med finansiering fra TrygFonden og Bikubenfonden fået mulighed for at sætte stærke hold af både medarbejdere og af tilknyttede eksperter i instituttet.

Blå bog

Baggrund

  • 2021-nu: Bestyrelsespost Planetary Impact Ventures
  • 2016-2018: Vært på Deadline
  • 2012-2016: Politisk analytiker på Politiken
  • Lederuddannelse Insead
  • Ph.d., cand.scient.pol.
  • Født i 1982

Og folk med dyb indsigt i dansk politik konstaterer, at det i høj grad er fortjent, eftersom Sigge Winther med sin bog ’Entreprenørstaten’ fra 2021 har evnet både at sætte fokus på de vilde problemer og at skabe et nyt samtalerum på tværs af politiske blokke og samfundsmæssige sektorer.

Winthers tanker har både næret Reformkommissionens arbejde og den måde, kommissionens arbejde er blevet modtaget af SVM-regeringen, der har haft Sigge Winther som oplægsholder ved et internt seminar. Nu vil de kommende år vise, om Invi kan bidrage til at knække de hårdeste nødder i dansk politik og samfundsliv. Både ved at udtænke løsningerne og ikke mindst ved at vise, hvordan de kan implementeres.

Omtalte personer

Sigge Winther Nielsen

Stifter og direktør, tænketanken INVI – Institut for vilde problemer, oplægsholder
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2010), ph.d. i statskundskab (Københavns Uni. 2013), Fulbright scholar Columbia University og gæsteforsker Berkeley, University of California


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu