Klimakompetencer er en mangelvare i bestyrelseslokaler

GRØN OMSTILLING Trods øget fokus på klima og bæredygtighed i mange danske virksomheder er der begrænset viden og kompetencer på området i bestyrelseslokalerne. Presset for at få opgraderet bestyrelsens klimakompetencer kommer blandt andet fra investorer og fra kommende EU-lovgivning.

Placeholder image

Er bestyrelsen i din virksomhed gearet til den grønne omstilling? Har nogen af bestyrelsesmedlemmerne indgående kendskab til eksempelvis bæredygtige værdikæder og cirkulær økonomi?

De færreste kan svare ja til de spørgsmål, lyder vurderingen fra flere eksperter. Og det er en udfordring, nu hvor flere og flere virksomheder sætter sig CO2-mål, laver bæredygtighedsstrategier og forpligter sig til internationale klimamål.

Bestyrelserne kommer nemlig til at spille en vigtig rolle i de grønne bestræbelser, og samtidig barsles der med nye lovgivningsmæssige krav til bestyrelser på bæredygtighedsområdet, og presset fra investorer stiger markant.

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Med Mandag Morgen bliver du klædt godt på til fremtiden indenfor vores fem fokusområder:
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.
  • Læs frit alt indhold på mm.dk
  • Søg i arkivet og gem artikler i Mit MM
  • Få det trykte ugebrev leveret til din adresse
  • Bliv inviteret til MM Live og digitale events
  • Få adgang til læsernes digitale samtalerum
  • Få et personligt nyhedsbrev fra Mandag Morgens fagredaktører