Klimaministeren rykkes for en plan for solenergien

Klimaminister Martin Lidegaard har bebudet et indgreb i solcelleøkonomien, der netop nu buldrer frem i de danske husholdninger. Men oppositionen anklager ministeren for at skade solcellesuccessen. Og de førende forskere på feltet opfordrer regeringen til først at formulere et mål for solcellernes andel af Danmarks fremtidige energiforsyning.

Klimaminister Martin Lidegaard har gennem det meste af en måned bebudet et indgreb i de offentlige støtteordninger til solcellerne. Det har allerede påvirket markedet, for alle ved, at det vil gøre det mindre attraktivt at investere i solcellerne. Det udløser nu advarsler fra både oppositionen og landets førende forskere på feltet.

”Vi befinder os i et tomrum lige nu. Alle forventer, der kommer en forringelse, og det påvirker markedet. Nu må vi vide, hvad ministeren vil,” siger Venstres energiordfører, Lars Chr. Lilleholt. Sammen med Enhedslistens Per Clausen har han dannet en usædvanlig alliance, der har krævet klimaministeren i samråd om solenergiens fremtid.

De to energiordførere er enige om, at et indgreb ikke må bremse den nuværende opbygning af solcelleenergien. Tværtimod lægger de vægt på, at indgrebet ikke sker med tilbagevirkende kraft, og at det sker på en måde, så ”det fortsat er attraktivt at få solceller på taget”.

Login