Knald på kortlægningen af den innovative klasse

Blot få dage efter Mandag Morgen satte gang i kortlægningen af Danmarks innovative klasse, er flere end 1.400 innovative personer blevet nomineret. Interessen og opbakningen til kortlægningen er enorm, og allerede nu er rækken af interessante cases og innovative personer i databasen overvældende.

I de næste uger vil kortlægningen fortsætte, og du har også mulighed for at nominere personer i dit netværk, men datamaterialet tegner allerede konturerne af Danmarks innovative klasse.

Et par foreløbige nedslag i databasen viser, at 68 pct. arbejder i den private sektor, og 18 pct. arbejder i den offentlige sektor. Gennemsnitsalderen er 43 år.

Kigger man på, hvilke brancher de innovative danskere arbejder i, er det især konsulent (16 pct.), uddannelse (11 pct.), medie (9 pct.) og industri (8 pct), hvor der indtil videre er blevet nomineret flest personer. 20 pct. fortæller, at de er selvstændige.

Fakta

Vi er på jagt efter personer, som opfylder ét eller flere af følgende karakteristika:

  • Overpræsterende: Har kunnet levere solide resultater over et længere forløb – resultater, som er markant højere end et defineret gennemsnit, f.eks. standarder og normer inden for en sektor, en branche etc.
  • Progressivt tænkende: Tilhører den type, der ser muligheder i enhver risiko, og ikke omvendt – nationalt som internationalt.
  • Netværkende: Er indstillet på at dele viden og påtage sig ansvaret som rollemodel.
  • Udfordrende: Har evnen, modet og viljen til at udfordre eksisterende holdninger og sædvaner og ikke bøje sig for Janteloven.
  • Sulten: Lader sig ikke stille tilfreds med opnåede resultater, men har appetit på at gå videre, gå nye veje og ekspandere.
  • Risikovillig: Er ikke bange for at fejle og tabe, men opfatter det som led i en lære- og udviklingsproces.
  • Bæredygtig: Har forståelse for de værdier, der skaber et bæredygtigt, sammenhængende samfund samt en bæredygtig virksomhed, og lader det afspejle sig i praksis, f.eks. i form af et socialt ansvar.
  • Passioneret: Har en mission og er i stand til at skabe begejstring og engagement omkring sine ideer og præstationer.
  • Nytænkende: Har overskud og lyst til løbende at tænke nyt, forfra og ud af boksen.
  • Kommunikerende: Bruger også passionen til at kommunikere holdninger og resultater til bredere kredse.

De nominerede er blevet fremhævet som særligt innovative af personer i deres netværk, fordi de har ideerne og viljen til at gøre en forskel, og fordi de i særlig grad lever op til ét eller flere karaktertræk, der kendetegner den innovative klasse. Se tekstboks.

”Det er fantastisk at sidde og følge de mange nomineringer, der time for time tikker ind. Vi kan næsten ikke vente med at dykke ned i materialet og komme tættere på de innovative personer. Som det ser ud nu, vil kortlægningen give os en meget præcis karakteristik af den innovative klasse, og det er afgørende for at fastholde og skabe stærke innovationsnetværk,” siger chefredaktør Bjarke Møller.

Du kan nominere personer i dit netværk

Vi håber, at så mange som muligt vil bidrage til kortlægningen og nominere de mest innovative personer i deres netværk. Derfor inviterer vi dig til at deltage. Du kan hjælpe ved at følge linket herunder:

Kortlægningen lukkede for nye nomineringer fredag d. 25. oktober.

Dem, du nominerer, vil modtage en e-mail, der fortæller, at du har nomineret dem. E-mailen vil også opfordre de nominerede til at pege på innovative personer i deres netværk. På den måde håber vi at kunne kortlægge de innovative strukturer, som er grundlaget for at udvikle nye løsninger på samfundets store udfordringer.

Læs mere om kortlægningen her

Hvad sker der med nomineringerne?

Kortlægningen kommer til at spille ind i en række analyser af Danmarks innovative klasse, som Mandag Morgen vil udarbejde i løbet af efteråret. Til januar offentliggøres en stor rapport om Danmarks 100 mest innovative personer, som alle, der deltager i kortlægningen, automatisk vil få tilsendt.

På baggrund af den store interesse for kortlægningen vurderer vi i øjeblikket mulighederne for at samle Danmarks mest innovative personer til et arrangement i januar. Mandag Morgen er desuden i kontakt med flere forskere og dataspecialister, som ønsker at bistå med at karakterisere den innovative klasse.

Følg med på mm.dk samt på Facebook, LinkedIn og Twitter, hvor du kan fortælle, hvem du har nomineret, og deltage i debatten om kortlægningen ved at bruge hashtag #innovativklasse.

Hjælp os med at kortlægge Danmarks innovative klasse.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu