Koch tager feministiske ledelsesprincipper med hjem til Oxfam Ibis

Laura Ellemann-Jensen

Største udfordring?

Fakta

Hvem?

Lars Koch

Hvilket job?

Generalsekretær, Oxfam IBIS

Hvorfra?

Politisk chef, Mellemfolkeligt Samvirke

Det er et særdeles velkendt ansigt, bestyrelsen i Oxfam IBIS har valgt som ny generalsekretær. Lars Koch, hedder han, og for de fleste er han synonym med alt, hvad der har at gøre med skattely-dagsordenen.

Han er vel det tætteste, man kommer på én, der er vokset op i branchen. Siden starten på dette årtusinde har han beklædt diverse stillinger i først IBIS, senere Oxfam IBIS, som kæmper mod blandt andet ulighed i verden.

NGO-verdenen har i en årrække været kritiseret for dårligt arbejdsmiljø og dårligt lederskab, og netop her venter et større arbejde for den nye generalsekretær, der de seneste fire år har arbejdet i Mellemfolkeligt Samvirke, som bekender sig til feministiske ledelsesprincipper. Dé ledelsesprincipper tager han med sig ’hjem’ til Oxfam IBIS.

Han skal dermed drive en forandring i retning af meget mere opmærksomhed på magtrelationer, tilgangen skal være mere lyttende, man skal være klar over sit eget ego og i det hele taget være mere inkluderende i sin arbejdskultur.

Samtidig har NGO’er traditionelt talt på andres vegne, men udviklingen går i retning af, at dem, man vil hjælpe, nu skal tale selv. Det er en ny måde at arbejde på, og den forandring skal Lars Koch også drive.

Lidt mere velkendt bliver opgaven med at udvikle en ny strategi, som kommer til både at ligne den foregående og være præget af covid-19-pandemien, der har øget uligheden på verdensplan.

Ulighed er Oxfam IBIS’ kardinalpunkt, og det er mere aktuelt end nogensinde før. Men organisationen er ikke lykkedes godt nok med at trænge igennem med den dagsorden, måske fordi der på grund af pandemien er langt flere spillere på den dagsorden end hidtil. Derfor ligger der en tydelig kommunikativ udfordring og venter. Trænger en NGO ikke igennem i offentligheden, er det vanskeligt at få den livsnødvendige opbakning og at mobilisere folk – det være sig medlemmer, frivillige og økonomiske donorer. 

Fakta

Baggrund

1997: Cand.scient.pol., Københavns Universitet

2001-2009: Rådgiver, IBIS

2010-2013: Politisk chef, IBIS

2014-2015: Kampagnechef, Oxfam IBIS

2015-2017: Programchef, Oxfam IBIS

2017-2018: Vicegeneralsekretær, Oxfam IBIS

2018-2022: Politisk chef, Mellemfolkeligt Samvirke


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu