Kommunalvalgets røde blodbad er aflyst

Socialdemokraterne ser ud til atter at blive det største borgmesterparti, stik imod forventningerne for bare en måned siden. Venstre vil erobre 8-10 flere borgmesterposter og haler ind på S, mens De Konservative står til at bevare deres højborge trods landspolitisk tilbagegang. Det viser Mandag Morgens store analyse forud for kommunalvalget i næste uge. Enhedslisten står til at blive valgets store vinder på SF’s bekostning, mens Dansk Folkeparti kan blive den berømte tunge på vægtskålen mange steder og måske få sin første borgmesterpost.

Landets store borgmesterparti, Socialdemokraterne, undgår det store blodbad ved kommunalvalget i næste uge.

Partiet har længe stået til at miste mange af sine borgmesterposter og måske endda blive overhalet af Venstre som det største borgmesterparti. Men meget tyder på, at Socialdemokraterne får endnu et godt valg og vil få næsten lige så mange borgmesterposter som for fire år siden, hvor S fik 49.

Partiet vil også med stor sandsynlighed bevare magten i de fire største kommuner – København, Aarhus, Aalborg og Odense. Størst usikkerhed er der i Odense, hvor Anker Boye dog ser ud til lige at klare skærene.

Login