Sådan kan der komme styr på løbske udgifter til de mest sårbare 

En væsentlig årsag til de stigende milliardudgifter på det specialiserede socialområde ser ud til at være borgmestrenes øgede brug af private botilbud. Det siger formanden for regeringens ekspertudvalg, Torben Tranæs, der her løfter sløret for udvalgets analyse af udfordringen og dens bud på mulige løsninger. 

Foto: Sarah Christine Nørgaard/BT/Ritzau Scanpix
Torben K. AndersenJens Reiermann

Navnet er Torben Tranæs. Han er en af Danmarks mest ansete forskere. Nu er han på en svær, men vigtig mission, som kan ændre livet for tusindvis af danskere. 

Han skal finde ud af, hvordan 180.000 sårbare børn, unge og voksne kan få bedre hjælp end i dag. En af de allervigtigste opgaver bliver at undersøge, om de mere end 50 milliarder kroner, landets 98 kommuner bruger årligt på det specialiserede socialområde, kan bruges mere effektivt.

Torben Tranæs er til daglig forskningsdirektør og professor ved VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. Samtidig er han formand for det ekspertudvalg, som regeringen nedsatte i foråret, for at få bedre styr på de løbske udgifter til det specialiserede socialområde.




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu