Eske og Rane Willerslev: Korrekthedskultur dræber risikoviljen

Der skal være skæverter og failures. Ellers får vi et konkurrencefikseret samfund med effektivitet og ikke innovation for øje; et samfund præget af korrekthed og en befolkning, der går i takt uden udsving.

Eske (tv.) og Rane Willerslev
Eske (tv.) og Rane WillerslevFoto: Arthur Cammelbeeck
Laura Ellemann-Jensen

De er født den samme dag. De ligner hinanden på en prik, og deres mor har – stadig – en tendens til at behandle dem ens. Deres far skabte konkurrencer for dem, da de var små, og konkurrencen lever til dels videre, selv om de nu er tæt på et halvt århundrede.

De forvirrer verden, og verden forvirrer også lidt dem. Folk henvender sig til Eske for at få Ranes autograf og vice versa. Folk tror, at Eske er direktør for Nationalmuseet, mens Rane er DNA-forsker. Folk måler og vejer dem op mod hinanden.

Lad det være sagt med det samme: Eske Willerslev er ham professoren ved Københavns Universitet og University of Cambridge. Rane Willerslev er ham direktøren for Nationalmuseet. Det er to så driftige herrer, at det har vist sig fuldstændig umuligt at finde en dag, hvor de begge to kan mødes. De har travlt, og det har de lært af deres far. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu