Kristian Thulesen Dahl vil samle blå blok

Uenigheden på flere politiske områder i blå blok er ikke eneste uenighed blandt de borgerlige -  også selve strategien for, hvordan blå blok skal vinde valget. Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, opfordrer i denne uges ugebrev V-formand Lars Løkke til at genoplive Anders Foghs kontraktpolitik. Netop Foghs kontraktpolitik har Lars Løkke ellers brugt de seneste to år på at lægge i graven. Men nu lyder appellen fra DF-formanden: “Lars Løkke Rasmussen gør klogt i som statsministerkandidat at formulere nogle pejlemærker, som er vigtige at få gennemført efter et valg.”

De fire partier i blå blok skal inden næste valg finde sammen om en række fælles pejlemærker for at skabe et troværdigt alternativ til Helle Thorning-Schmidt. Det skal ske i form af en ny kontraktpolitik, som Lars Løkke Rasmussen skal stå i spidsen for. Den opsigtsvækkende melding kommer fra DF’s formand Kristian Thulesen Dahl.

”Lars Løkke Rasmussen gør klogt i som statsministerkandidat at formulere nogle pejlemærker, som er vigtige at få gennemført efter et valg. Det vil være positivt, hvis vi kan vise vælgerne, at der er en række ting, som samler de fire partier. Det kan også være med til at genskabe noget af tilliden mellem befolkningen og politikerne,” siger han til Mandag Morgen.

Thulesen Dahl mener, at Løkke kan lære af sin forgænger Anders Fogh Rasmussen, som blev berømmet for sin kontraktpolitik med vælgerne ved valget i 2001, hvor han vippede Poul Nyrup Rasmussen (S) af pinden. Fogh designede sin kontrakt på seks enkle og meget konkrete løfter via fokusgrupper og samtaler med de politiske ledere. Den bestod af: Retfærdig og konsekvent udlændingepolitik, der skulle sætte en prop i indvandringen og skabe bedre integration. Kortere ventelister og frit valg, der gav patienter mulighed for at vælge privathospitaler og 1,5 milliard kr. til de offentlige sygehuses ventelister. Skattestoppet, der betød, at ingen skatter måtte stige – hverken målt i kroner eller pct. Strengere straffe for vold og voldtægt. Et års fleksibel barselsorlov, der gav forældre mulighed for at dele 32 ugers barselsorlov mellem sig. Og valgfrihed for ældre i forhold til hjemmehjælp og ældreboliger.

Login