Lad folket finansiere Danmarks iværksættere!

Crowdfunding er blevet en vigtig finansieringskilde for iværksættere. Regeringen må gøre det lettere at formidle investeringer fra helt almindelige mennesker.

Når man som jeg brænder for børn og unge, deres udvikling og deres muligheder for at få et godt og trygt liv, så interesserer man sig naturligt også for, hvad Danmark skal leve af i fremtiden. Det er nævnt mange gange, men innovation og iværksætteri er en del af svaret på Danmarks problemer med at skabe nye job.

Derfor har vi på Niels Brock et knivskarpt fokus på at understøtte morgendagens danske iværksættere. Både gennem vores undervisning, der tager afsæt i vigtige fag som afsætningsøkonomi, erhvervsret og markedsføring, og økonomisk gennem vores nystiftede iværksætterlegater, der går til de mest levedygtige af de mange kreative forretningsideer, der hvert år udvikles af elever på vores ungdomsuddannelser.

Vi ved fra mange af skolens tidligere elever, der gik efter ideen og drømmen, at det er hulens svært at finde finansiering, når man vil være selvstændig. I mange banker bliver man hurtigt lempet ud igen ad fordøren, når man først har præsenteret sig som iværksætter. Danske iværksættere har derfor brug for, at private investorer, også almindelige mennesker, i stigende omfang kan skyde penge ind i deres virksomheder. Det kan bl.a. ske gennem såkaldt crowdfunding, hvor en forretningside finansieres af en meget bred skare af interessenter.

Følg Anya Eskildsen

Modtag en automatisk e-mail, hver gang Anya Eskildsen skriver nye indlæg på MM Blog.

Log på mm.dk med din mail og adgangskode, og klik på "Rediger profil" for at vælge, hvem du vil følge. Du kan også abonnere på udvalgte dagsordener og modtage en mail, hver gang Mandag Morgen publicerer nyt indhold på dine interesseområder.

Opret en gratis profil til mm.dk

Stort i USA

I USA er lån via crowdfunding ved at blive en vigtig finansieringskilde for iværksættere. Jeg har netop været i USA og mødte dér fire virksomheder, som alle var kommet i gang med deres ide takket være crowdfunding.

I Danmark vinder finansieringsformen langsomt frem. Således har guitaristen, sangeren og produceren Aske Jacoby netop lanceret et nyt album, hvor finansieringen delvist er skaffet via venner på Facebook.

Det er positivt, at regeringen i øjeblikket overvejer, om det skal være lettere at formidle lån fra private lommer til iværksættere. Men det må ikke blive ved overvejelserne. Farten skal op, så der kan udvikles en god løsning, der sikrer danske iværksættere bedre adgang til alternative finansieringskilder, end de har i dag. Både for iværksætternes skyld og for Danmarks.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu