Lars Rebiens vækstformel: Uddannelse før skattelettelser

Når regering, Liberal Alliance og de Konservative taler om vækst, fortsætter de ofte med at sige skattelettelser. Men sådan er det ikke for Lars Rebien Sørensen, administrerende direktør i Danmarks mest værdifulde koncern, Novo Nordisk. I hans øjne kommer skattelettelser ikke ind som den første og afgørende forudsætning for vækst. For ham begynder vækst med uddannelse, forskning og talenter. Målet er at øge antallet af kandidater med viden i den globale topklasse. Der skal flyttes ressourcer fra bl.a. humaniora til naturvidenskab og sundhed og så skal færre på gymnasierne som er trin et i en uddannelse, hvor universiteterne er et naturligt trin to. Så mangler der kun en ting, at erhvervsuddannelserne bliver et prestigefyldt alternativ.

På Novo Nordisk arbejder tusindvis af ansatte med komplekse formler, kun de færreste kan forstå. Men når virksomhedens administrerende direktør, Lars Rebien Sørensen, skal sætte sine finger på den manglende vækst i Danmark, er det med en mere simpel formel: sammenhængen mellem investeringer i uddannelse, talent og viden på den ene side af et lighedstegn og vækst på den anden.

Det siger han, samtidig med at regeringen endnu en gang nedjusterer skønnet for væksten i dansk økonomi i 2016 fra næsten to pct. til lige over en enkelt pct.

”I Danmark har vi ikke været gode nok til at koncentrere os om det, vi er gode til. Vi skal fokusere på de områder, hvor vi kan få succes, altså der, hvor Danmark har nogle kernekompetencer. Og hvis vi skal have succes, så skal vi have adgang til talenter. Det gælder for os inden for life science, og det gælder for de andre områder, hvor Danmark står stærkt,” siger Lars Rebien.

Login