Lavere frafald skal kompensere for små ungdomsårgange

De danske universiteter satser på at reducere de studerendes frafald ved at målrette rekrutteringen endnu mere, så kun de engagerede og velkvalificerede får adgang til studiepladserne.

Antallet af studerende, der dropper ud af studierne, fordi de ikke længere har tid, lyst eller overskud til at studere, eller fordi de hellere vil læse noget helt andet, skal reduceres i de kommende år.

Sådan lyder dagsordenen på de danske universiteter, der kan se frem til et lavere rekrutteringsgrundlag de kommende år som følge af mindre ungdomsårgange.

”Et af vores strategiske fokuspunkter er fokus på frafald, som vi vil forebygge gennem en bedre forventningsafstemning med de studerende, brug af test på en række uddannelser, helstøbte introduktionsforløb og et løbende arbejde med uddannelsernes indhold. Et mindsket frafald er godt for både den enkelte studerende, for universitetet og for samfundet og kan samtidig kompensere for de lavere ungdomsårgange de kommende år,” siger Kristian Thorn, der er vicedirektør på Aarhus Universitet.

Login