Læs hele Sustainia100 kataloget

"Jeg er optimist, jeg elsker udfordringer, og jeg ved, at vi kan gøre det. At bygge en fantastik og bæredygtig fremtid er i dag muligt," skriver Arnold Schwarzenegger i forordet til kataloget Sustainia100. Publikationen blev i nat offentliggjort under FN’s Rio+20 konference i Brasilien.

Sustainia100 samler 100 bæredygtige løsninger fra 56 lande på seks kontinenter. Fælles for Sustainia-projekterne er, at de allerede nu skaber store indtægter eller grundlæggende samfundsforandringer rundt omkring i verden. Kataloget er tænkt som et bæredygtigt svar på Fortune500-listen, der på en konkret og anskuelig måde viser, hvordan den store grønne omstilling kan gennemføres nedefra og op.

Mere om Sustainia

Sustainia er en innovations- og kommunikationsplatform, der arbejder for en bæredygtig udvikling ved at vise, hvilken fremtid det er muligt og realistisk at skabe med de tilgængelige bæredygtige løsninger, vi allerede kender. Målet er at påvirke borgere og beslutningstagere til at tage bæredygtige valg.

Sustainia100 er den seneste i en række udgivelser fra Sustainia. Læs nogle af de andre publikationer her:

Sustainia Guide to Copenhagen
Guide to Sustainia

Læs mere om Sustainia sustainia.me

Download hele publikationen her

Kataloget er den seneste udgivelse fra Mandag Morgen-initiativet Sustainia, der foruden Arnold Schwarzenegger også engagerer den tidligere norske statsminister, Gro Harlem Brundtland, EU-kommissær Connie Hedegaard og Dr. Rajendra Pachauri, der er formand for FN’s klimapanel og modtager af Nobel-prisen.

I forbindelse med udgivelsen udtaler Gro Harlem Brundtland: "At sikre vores planet for fremtidens generationer er en fælles og global opgave. Sustainia100 viser, at ideer og løsninger har været under udvikling over hele verden siden den første Earth Summit i 1992. Vi er nødt til at skabe større opmærksomhed om disse løsninger og inspirere til mere handling. Med Sustainia100 er der ingen undskyldning for ikke at vælge en bæredygtig fremtid. Løsningerne er der, klar til brug."

De 100 Sustainia-løsninger er alle eksempler til efterfølgelse for virksomheder, borgere, politikere, investorer og andre, som deler Sustainia-projektets kongstanke: At det er muligt at skabe økonomisk og social vækst, alt imens man tager vare på klodens stadig mere pressede naturressourcer.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu