"De næste ti år kommer der til at ske de vildeste ting, og det er afgørende, at vi som samfund og som demokratier sætter rammen."

Det er Margrethe Vestagers job at forhindre, at de største selskaber misbruger deres magt. Men lovgivning og retssager er en langsommelig og til tider uforudsigelig proces. Alligevel er Vestager ikke misundelig, når myndighederne i Kina kan skære igennem og på få måneder tvinge techgiganterne til at rette ind.

Placeholder image
Foto: Arthur Cammelbeeck

”Hun hader USA mere end nogen anden person, jeg har mødt,” sagde Donald Trump om Margrethe Vestager.

Som ledende næstformand i EU-Kommissionen med ansvar for det digitale område og konkurrencelovgivning har hun fået rollen som den, der skal holde de amerikanske techgiganter i ørene og sørge for, at de ikke misbruger deres magt og dominerende position. 

For borgere, der er bekymrede over, hvor deres data havner, og for mindre virksomheder, der føler, at giganterne gør indhug i snart sagt alle sektorer, er Vestager den vigtigste forkæmper og beskytter mod giganternes bekymrende store magt. 

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Med Mandag Morgen bliver du klædt godt på til fremtiden indenfor vores fem fokusområder:
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.
  • Læs frit alt indhold på mm.dk
  • Søg i arkivet og gem artikler i Mit MM
  • Få det trykte ugebrev leveret til din adresse
  • Bliv inviteret til MM Live og digitale events
  • Få adgang til læsernes digitale samtalerum
  • Få et personligt nyhedsbrev fra Mandag Morgens fagredaktører