Med tungen lige i munden

Den danske skatterådgiver David Brodin Larsen har offshore-kunder i alle størrelser. Nogle vil reelt have en pensionsopsparing til et otium i udlandet, andre vil skyde genvej til en stor investeringsopsparing i firmaet. Og så er der de brodne kar.

Det er langtfra det prangende kontorkompleks, man umiddelbart vil forbinde med oprettelsen af selskaber i eksotiske destinationer som Cayman Islands og Seychellerne. Med sine godt 40 kvadratmeter fordelt på to etager virker det lille røde – nogle vil sige yndige – murstenshus ved Langelinie i København mærkeligt placeret blandt de store bygninger, der før i tiden alle udgjorde en del af ØK’s hovedkvarter.

”Om sommeren, når krydstogtskibene kommer ind, sker det, at jeg pludselig har fem nysgerrige turister stående i receptionen,” siger David Brodin Larsen. Han driver Dansk Erhvervs- og Selskabsrådgivning, der blandt andet rådgiver om – og faciliterer – oprettelsen af offshore- og EU-selskaber for danske virksomheder. Mens de aktuelle skattesager herhjemme og den internationale debat fokuserer på de store, internationale virksomheder, er flytning af virksomhedsoverskud til lavbeskatningslande langtfra noget, der kun er forbeholdt de store. Læs også "Microsofts skattesag er kun begyndelsen".

”Mine kunder spænder lige fra de helt store erhvervsfolk, som er kendt fra medierne, og så over de mellemstore virksomheder og ned til større enkeltmandsvirksomheder,” siger David Brodin Larsen.

Login