Midtjyder får mest ud af velfærdsteknologi

Der er meget store forskelle på, hvor gode kommuner er til at hente gevinster hjem på brugen af velfærdsteknologi. Det afhænger bl.a. af, hvor stærkt fokus man har på brugerne. Det viser en ny undersøgelse fra Rambøll, der også peger på, at de bedste kommuner er bedre til at skabe projekter, der kan overføres til andre områder. Det er også afgørende at være i stand til at dokumentere resultaterne af sine velfærdsprojekter.

Der er overraskende store forskelle på, hvor gode kommuner er til at få gevinster ud af at bruge velfærdsteknologi. Kommunerne i Region Midtjylland klarer sig klart bedst ved at være de eneste, hvor mere end 40 pct. af de adspurgte offentlige topchefer vurderer, at den nye teknologi fører til effektiviseringer. I den modsatte ende befinder kommunerne i Region Syddanmark sig. Her oplever kun 8 pct. af de adspurgte offentlige topchefer, at der har været gevinster at hente.

De store forskelle fremgår af en undersøgelse, som konsulentvirksomheden Rambøll har foretaget for Mandag Morgen på baggrund af årets udgave af "IT i praksis 2013", der bl.a. har set på brugen af it i den offentlige sektor. Denne del af undersøgelsen bygger bl.a. på en række svar fra offentlige topchefer. Se figur 1.

Når kommunerne i Midtjylland er lidt bedre til at høste resultater på velfærdsteknologiområdet, kan det være, fordi kommunaldirektørerne her er mere tilbøjelige til at prioritere borgernes behov højere end de umiddelbare besparelser, vurderer markedsdirektør Ejvind Jørgensen fra Rambøll:

Login