New York ser mod Danmark efter klimaløsninger

New Yorks fokus på energieffektiviseringer og klimatilpasning har allerede skabt muligheder for danske virksomheder. Og mulighederne bliver ikke mindre i fremtiden, i takt med at storbyer verden over begynder at tage større ansvar i kampen mod klimaforandringer. Mandag Morgen har mødt New York Citys direktør for planlægning og bæredygtighed, Sergej Mahnovski.

Når en by som New York sender en af sine topembedsmænd til Danmark, er det værd at bide mærke i. New York er ikke bare et globalt centrum for kultur og erhverv, men også en af USA’s førende byer inden for cleantech og klimatilpasning.

Og det er ikke tilfældigt, at Sergej Mahnovski, som er bystyrets direktør for Long Term Planning and Sustainability, i sidste uge valgte at besøge Danmark. Mange af New Yorks bæredygtighedstiltag sker på områder, hvor Danmark og danske virksomheder har en global førerrolle. New York kigger bl.a. Danmarks vej, når det gælder energieffektivisering, vindmølleteknologi, microgrids, fjernvarme og biobrændsel.

“København er interessant for alt fra jeres cykelstier til offshore-vindenergi. Vi har påbegyndt nye offshore-projekter, men det er et helt nyt område for os,” siger Sergej Mahnovski, der kalder Danmark for en ”pioner inden for cleantech-innovation”.

Login