Nigerias udenrigsminister: "Vi vil have en plads ved det øverste bord"

Nigerias befolkning vokser med over 5 millioner om året. Det skaber et pres for at skabe vækst og job. Ikke mindst fordi Europa ikke er villig til at tage imod millioner af nigerianske migranter. Til gengæld vil Nigeria have den politiske indflydelse, som landets størrelse berettiger til, siger landets udenrigsminister.

Med ca. 195 millioner indbyggere er Nigeria allerede Afrikas folkerigeste land og kontinentets største økonomi. Samtidig er landet det syvendestørste i verden alene målt på befolkningstal. Men befolkningen vokser med over 5 millioner mennesker om året. Så allerede inden kalenderen hedder år 2050, er Nigeria det tredjefolkerigeste land i verden med 410 millioner mennesker – et tal, der forventes at stige til knap 800 millioner inden udgangen af dette århundrede.

Det er på det bagtæppe af en eksplosiv befolkningsvækst og en deraf stigende global betydning, Mandag Morgen møder Nigerias udenrigsminister Geoffrey Onyeama på hans lynvisit i København i starten af juni, da han er rejst til Danmark for at deltage i det årlige topmøde for afrikanske og nordiske landes udenrigsministre.

Login