Nina Smith: ”Det bliver sindssygt dyrt, hvis vi tror, det offentlige alene kan løse problemerne”

Der er behov for at gentænke den måde, velfærdsstaten er skruet sammen på. Formanden for Reformkommissionen, Nina Smith, vil have virksomheder og civilsamfundet til at spille en større rolle. Gode erfaringer fra boligområder skal udbredes for at hjælpe de 200.000 voksne danskere uden fodfæste på arbejdsmarkedet. Det er en god investering for kommunerne.

Placeholder image
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Nu skal det være slut. 

Årtiers forestilling om, at velfærdssamfundet alene kan hjælpe de udsatte borgere i gang med et job og et bedre liv, holder ganske enkelt ikke. 
Der skal meget mere og ikke mindst flere til. 

Fremover skal kommuner systematisk inddrage private aktører som virksomheder, frivillige foreninger, organisationer og andre spillere i civilsamfundet, hvis de skal få flere af de 200.000 voksne danskere i gang, som cykler rundt i systemet i årevis uden at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Eller hvis de for alvor vil hjælpe de over 40.000 unge under 25 år uden job og uddannelse.

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Med Mandag Morgen bliver du klædt godt på til fremtiden indenfor vores fem fokusområder:
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.
  • Læs frit alt indhold på mm.dk
  • Søg i arkivet og gem artikler i Mit MM
  • Få det trykte ugebrev leveret til din adresse
  • Bliv inviteret til MM Live og digitale events
  • Få adgang til læsernes digitale samtalerum
  • Få et personligt nyhedsbrev fra Mandag Morgens fagredaktører