Nu skal der endelig spares på energien

Politikere, erhvervsfolk og eksperter samles i disse dage i Sønderborg til IEA’s internationale konference om energieffektivitet. Klimaambitioner og energikrisen har skabt nyt momentum for energieffektivisering, der ikke før nu har været set som “en naturlig del af løsningen”, siger branchedirektør.

Fakta

IEA’s konference om energieffektivitet
Den 8. og 9. juni 2022 afholder Det Internationale Energiagentur (IEA) sin årlige internationale konference om energieffektivisering med Sønderborg som værtsby. Formålet med konferencen er at samle beslutningstagere, eksperter og industri for at skabe en styrket indsats for energieffektivisering. Der forventes deltagelse af mere end 20 ministre fra forskellige lande, flere toneangivende virksomheder og eksperter. Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet er medarrangør af konferencen, som afholdes i samarbejde med Danfoss, Dansk Industri og State of Green.

”Den billigste energi er den, vi ikke bruger.” 

Sådan har klimaminister Dan Jørgensen (S) udtrykt sig flere gange i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine og det medfølgende fokus på de stærkt stigende energipriser.

Men energieffektiviseringer har i årevis været underprioriteret, og selv over de seneste måneder har det stået i skyggen af regeringens planer om at høste ”Nordsøens fulde potentiale” med udbygning af vindmølleparker til havs og den firdobling af kapaciteten fra landvindmøller og solceller, som blev bebudet i planen ”Danmark kan mere II”.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024