Ny bæredygtighedschef skal gøre Nemlig.com ansvarlig og grøn

Jakob Zeuthen skal som ny bæredygtighedschef for Nemlig.com omstille og positionere Danmarks største onlinesupermarked ved at gøre ansvarlighed og bæredygtighed til absolutte kerneværdier.

Foto: Dansk Erhverv

Den største udfordring?

Fakta

Hvem?

Jakob Zeuthen

Hvilket job?

Bæredygtighedschef for Nemlig.com

Hvorfra?

Miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv

Skab en stærk, grøn og socialt ansvarlig profil. Sådan lyder opdraget for Jakob Zeuthen, der 1. maj tiltræder som ny chef for bæredygtighed hos landets største onlinesupermarked, Nemlig.com. Her står han overfor noget af en opgave.

Hvis vi starter med det grønne, så er onlinesupermarkedet i dag bagud på point i forhold til flere af deres konkurrenter, som har brugt de seneste år på at lave klimaregnskaber, sætte konkrete CO2-reduktionsmål og investere i en lang række klimatiltag. Det er ikke noget, Nemlig.com i samme omfang har haft fokus på. Indtil nu er det blevet til mindre tiltag som solceller på taget og udmeldinger om mindre madspild, men virksomheden har endnu til gode at præsentere en samlet og ambitiøs indsats på området.

Med ansættelsen af Jakob Zeuthen, der kommer fra 12 år som miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv, må det forventes at ændre sig markant. Nemlig.com oplyser, at virksomheden er i gang med at få kortlagt det samlede klimaaftryk – og netop de tal skal Zeuthen bruge til at sætte fart under de grønne ambitioner og indsatser.

Tager vi så det sociale, så skal der ikke mange Google-søgninger til, før det står klart, at virksomheden i den grad har brug for en markant opprioritering. Nemlig.com har godt nok allerede i dag udvalgt verdensmål nummer 8 – anstændige jobs og økonomisk vækst – som et ud af tre verdensmål, virksomheden sætter fokus på. På hjemmesiden hedder det, at virksomheden vil “sikre, at alle vores kollegaer har et trygt arbejdsliv”.

Men det er et område, hvor Nemlig.com i den grad virker udfordret. Onlinesupermarkedet har ad flere omgange fået ørerne i maskinen, blandt andet for ikke at sikre ordentlige arbejds- og lønforhold for virksomhedens chauffører. Senest har Københavns Kommune i februar valgt at opsige sin kontrakt med selskabet Intervare, der ejer Nemlig.com, ud fra den begrundelse, at der hersker “dybt kritisable løn- og arbejdsvilkår”.

Selvom Nemlig.com sidste år indførte minimumslønninger for deres chauffører og også har hævet mindsteprisen for en levering, så er der altså fortsat noget at arbejde med for Jakob Zeuthen, når det kommer til at gøre Nemlig.com troværdig som en virksomhed, hvor det sociale ansvar er højt på dagsordenen.

Fakta

2010-2022: Miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv

2010-2022: Sekretariatsleder for branchenetværket Kemi & Life Science

2008-2009: Manager inden for klimastrategi, PwC

2005-2008: Chefkonsulent, Kosmetik- og Hygiejnebranchen

2000-2005: Projektleder, Dansk Standard

 

2019: Bestyrelsesuddannelse hos Lederne

1994-1998: Ph.d. i klimaforandringer og økologi, Københavns Universitet

1987-1994: Kandidat, miljøbiologi, Københavns Universitet

Desuden næstformand i Forum for Bæredygtige Indkøb og flere bestyrelsesposter, herunder blandt andet i WAFA, FSC, EU Ecolabel, Danish Beauty Awards.

61 år


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu