Ny bog: Gør forandring af velfærden til et håndværk

De sociale tilbud og strukturer i samfundet skal konstant nytænkes for at følge med den teknologiske udvikling. Britiske Geoff Mulgan, der har et enestående indblik i, hvordan man skaber den nødvendige forandring, deler sine erfaringer i bogen ’Social innovation’.

Halsende efter. Sådan karakteriserer britiske Geoff Mulgan samfundet lige nu, hvor de nye teknologier i den fjerde industrielle revolution skaber hidtil uanede muligheder – men i samme bevægelse gør job overflødige eller ændrer deres karakter.

Det sker i et omfang, så uddannelser og en stribe af samfundets institutioner skal nytænkes for at følge med de nye behov. Der er brug for at udvikle strukturer, institutioner, rettigheder og regler, der kan sikre, at alle får gavn af de nye muligheder, teknologien skaber.

”Hvis ikke vi ændrer på samfundet og alle dets institutioner, så de også fremover matcher behovene, kan konsekvenserne af den fjerde revolution blive skræmmende,” siger Geoff Mulgan, der indtil nytår er direktør for britiske Nesta, en innovationsfond baseret i Storbritannien.

Login