Ny bog: Skarpe sandheder om Afrika og Europa

Ny fransk Afrika-bog vækker opsigt efter anbefaling fra præsident Macron, der kalder befolkningsudviklingen i Afrika ’en veritabel bombe’. Forfatteren Stephen Smith mener, at Europa skal lægge sin Afrika-politik om ved at styrke reel erhvervsudvikling i Afrika, ved at beskytte sine grænser og ved at føre en selektiv indvandringspolitik.

Stephen Smith er en mand, der bliver lyttet til i Frankrig, når debatten handler om Afrika. Den 61-årige amerikanske forfatter, journalist og universitetslærer har siden 1990 skrevet 13 bøger på fransk om forskellige lande, problemstillinger og politiske personligheder i Frankrig.

Smiths seneste bog handler om befolkningseksplosionen i Afrika og om ’det unge Afrika på vej mod det gamle kontinent’, som også er bogens undertitel. Bogens titel, ’La Ruée vers l’Europe’, kan oversættes til ’Rushet mod Europa’ og spiller således på begrebet ’Rushet mod Afrika’, som var den udvikling i sidste del af 1800-tallet, hvor de europæiske magter bogstaveligt talt delte Afrika imellem sig ved den såkaldte Berliner-konference i den tyske hovedstad i 1984-85.

Login