Nybrud på arbejdsmarkedet: Lønrabat giver langtidsledige jobgaranti

Rengøringsvirksomheden Elite Miljø giver jobgaranti, og 3F tillader ansættelse til en lavere løn. De to parter bryder dermed gængse normer i håb om at trække flere langtidsledige i job. Det sker på et tidspunkt, hvor mange virksomheder oplever rekrutteringsproblemer.

For at trække langtidsledige i arbejde bryder rengøringsvirksomheden Elite Miljø og fagforbundet 3F med to meget grundlæggende principper på det danske arbejdsmarked.

Mens Elite Miljø giver langtidsledige en jobgaranti, hvis de gennemfører et introforløb på virksomhedens servicecenter i Ikast, så accepterer 3F på sin side, at nogle af kursisterne ansættes til en timeløn, der ligger ca. 20 kr. under normalen.

”Vi har tit oplevet, at vi har haft borgere i praktik for praktikkens skyld, og ikke fordi de skulle have et job. Det her skulle være anderledes. Når vi udsteder en jobgaranti, bliver det mere alvorligt for os som arbejdsgivere,” siger Annette Vindstrup Jensen, regionsdirektør i Elite Miljø, om de kommende ansættelser, der sker efter en lokalaftale mellem Elite Miljø og 3F.

Login