Nye generationer kan koste S og V magten

Den kommende valgperiode bliver en af de sidste, hvor Socialdemokratiet og Venstre er de toneangivende partier i dansk politik. Danmarks yngste vælgere vil halvere de to store partier. Deres foretrukne partier er Liberal Alliance, Enhedslisten og Alternativet. Danmark er i gang med et markant generationsopgør, en revolution, der vender op og ned på de politiske partiers styrkeforhold.

Dansk politik er i fuld gang med en vælgerrevolution i slowmotion. Den har i al ubemærkethed været i gang i et stykke tid. Men den bliver for alvor tydelig ved det kommende folketingsvalg.

Her står Liberal Alliance til at blive det største parti blandt de yngste vælgere i aldersgruppen fra 18 til 24 år. Samtidig ville de unge halvere både Socialdemokratiets og Venstres størrelse, hvis de alene skulle sammensætte Folketinget.  

De yngste vælgeres stemmeafgivning er et forvarsel om historisk store ændringer i partiernes indbyrdes styrkeforhold. Der er tale om ændringer, der valg for valg vil reducere de to statsministerpartiers, Socialdemokratiets og Venstres, størrelse markant.

Login