Nye tal afslører Danmarks reelle eksportevne

Danmarks handelsbalance er næsten 30 milliarder kr. bedre over for Tyskland, end det fremgår af de officielle handelstal, men 24 milliarder dårligere over for Sverige, USA og Kina tilsammen. Det viser nye opsigtsvækkende tal fra OECD og WTO. De nye tal viser bl.a. også, at høj effektivitet i servicesektoren er en væsentlig større driver for at styrke Danmarks konkurrenceevne og eksportmuligheder end hidtil antaget.
 

Danmarks handelsbalance er reelt næsten 30 milliarder kr. bedre over for vores største handelspartner Tyskland og 7 milliarder kr. bedre over for Norge, end det fremgår af de officielle handelsstatistikker. Til gengæld er handelsbalancen samlet set ca. 24 milliarder kr. dårligere i forhold til tre andre centrale handelspartnere – Sverige, USA og Kina. Se figur 1.

Det viser nye og opsigtsvækkende tal fra to af verdens mest indflydelsesrige økonomiske institutioner: de rige landes samarbejdsorganisation OECD og verdenshandelsorganisationen WTO.

De har brugt flere år på at udvikle en ny økonomisk model og skabe en unik database proppet med handelstal fra verdens 40 rigeste lande, der står for langt hovedparten af verdenshandelen i dag.

Login