Nykredit gør klar til kæmpe oprydning i udemokratisk bagland

Nu skal der luges ud i tvivlsomme valgregler i Nykredits repræsentantskab. I forvejen er formanden for Foreningen Nykredit under kritik efter stigninger i bidragssatser og mulig skjult dagsorden. Nu reagerer Foreningen Nykredit ved at isolere sig fra Nykredit og åbne for nyt medlemsdemokrati med den nye direktør, Louise Mogensen, i front.

Der ligger en bombe og tikker under Foreningen Nykredit, som sidder på 90 procent af ejerskabet af den store realkreditkoncern Nykredit. For de 73 medlemmer, der næsten enstemmigt stemte den kontroversielle børsnotering af Nykredit igennem i begyndelsen af året, er bestemt ikke valgt så demokratisk, som man kunne ønske sig.

Der er nemlig et såkaldt fast track, der gjorde det meget lettere for de repræsentanter, som blev valgt af bestyrelsen, at stille op til valget.

Det efterlader en risiko for, at det kun er medlemmer med sammenfaldende interesser med bestyrelsen og ledelsen, som kommer ind i repræsentantskabet. Det skyldes, at en engageret boligejer med lån i realkreditgiganten selv skal ud at samle 25 underskrifter som opbakning til at stille op, mens en kandidat opstillet af bestyrelsen ikke behøver at stemme dørklokker.

Login