Nyt job: Christian Zinglersen skal styrke det indre europæiske marked for energi

Som ny direktør i EU's energiagentur skal Christian Zinglersen få det indre marked for energi til at fungere optimalt i Europa. 

Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Malin Schmidt

Nyt job

Hvem?
Christian Zinglersen

Hvilket job?
Direktør i EU’s energiagentur, ACER (Agency for the Cooperation of Energy Regulators)

Hvorfra?
Chef for sekretariatet Clean Energy Ministerial (CEM) under Det Internationale Energiagentur (IEA)

Baggrund

Ansat i Udenrigsministeriet 2000 til 2010 og fra 2010 til 2017 i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, senest som afdelingschef med ansvar for energipolitik og koncernstyring. Fra 2017 sekretariatschef i Clean Energy Ministerial under IEA. Uddannet jurist fra Københavns Universitet med videreuddannelser inden for ledelse fra blandt andet Harvard Kennedy Schools, IMD og IESE Business School.

Største udfordring?

Siden EU’s energiagentur, ACER, blev grundlagt i 2010, er der kun kommet større fokus på det indre europæiske marked for energi. At få det marked til at fungere optimalt og effektivt er Christian Zinglersens store opgave og udfordring, når han fra 1. januar 2020 sætter sig i direktørstolen hos ACER i en tid, hvor produktionen af energi fra vedvarende energikilder giver helt nye muligheder – men også nye udfordringer.

Forsyningssikkerheden nationalt er afhængigt af et stærkt energisamarbejde internationalt, især i et marked, hvor energien i stigende grad kommer fra vedvarende energikilder som sol og vind, og som er afhængigt af, at solen skinner og vinden blæser. Det har resulteret i, at energi i højere grad end tidligere importeres og eksporteres på tværs af landegrænser.

ACER, der i branchen også bliver kaldt energimarkedernes vagthund, har et styrket politisk mandat, efter at Europa-Parlamentet i foråret stemte nye regler igennem, som understøtter den europæiske udbygning af vedvarende energi. Christian Zinglersen får nu til opgave at bruge det mandat.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu