Nyt job: Jakob Kvist skal styre Radio24syvs overgang til dab

Jakob Kvist overtager roret som direktør for Radio24syv i en usikker tid, hvor kanalen skal overgå til dab og vænne sig til mindre mediestøtte. 

Journalist på blandt andet Berlingske, Det Fri Aktuelt og Ekstra Bladet. Var i 2002 med til at stifte forlaget People’s Press, hvor han blev kreativ direktør. I 2017 solgte han og de to andre ejere virksomheden til svenske Storytel, men han fortsatte som kreativ direktør indtil maj 2019. Siden konsulent i PeopleGroup i samme hus. Forfatter til flere biografier.

Det er med en vis usikkerhed, at journalisten, forfatteren og forlagsmanden Jakob Kvist overtager direktørposten i Radio24syv per 1. november. Radioens sendetilladelse udløber i slutningen af oktober, alle medarbejdere er opsagt, lejemål er ved at blive afviklet og beslutningen om, hvem der vinder sendetilladelsen på en ny digital dabkanal bliver først truffet 22. oktober. Men usikkerheden er ikke ret stor: Både udbuddet på den nye dabkanal og datoen er skræddersyet til, at Radio24syv kan fortsætte med at sende radio fra 1. november med Jakob Kvist ved roret.
Hans ambition er at blive ved med at sende original taleradio og modig journalistik med det særlige dna, som har været radioens særkende med det beskårede årlige statstilskud – 70 millioner i stedet for 80-90 – der følger med, at radioen nu formentlig går fra fm-bånd til dab. Det bliver da også hans første og største udfordring: at genansætte de medarbejdere, man har måttet sige op, og som har været absolut definerende for kanalen, og finde de nye navne, der kan videreføre radioens særlige tone.

Login