Nyt Job til  
Kristian Weise

Nyt job: Kristian Weise er ny generalsekretær for Oxfam Ibis

Til februar tiltræder Kristian Weise som generalsekretær i Oxfam Ibis. Hans udfordring bliver at genopfinde organisationen og gøre den til en relevant og synlig aktør.

Foto: Cevea
Andreas Bay-Larsen

Hvem

Kristian Weise

Hvilket job

Generalsekretær for Oxfam IBIS

Hvorfra

Direktør for tænketanken Cevea

Baggrund

39 år. Født på Nørrebro i København. BA i økonomi og filosofi fra CBS (2002) og kandidat i politisk sociologi fra London School of Economics (2004). Tidligere sekretariatsleder for Socialdemokraterne i Europa-Parlamentet, politisk rådgiver for Poul Nyrup Rasmussen, politisk analytiker for den internationale fagbevægelses samarbejdsorganisation ITUC samt international konsulent for LO. Siden 2011 har han som direktør for tænketanken Cevea været en central figur i opbygningen af denne.

Største udfordring

Oxfam IBIS har haft det svært de senere år, hvor den siddende regering har sat fokus på nødhjælp på bekostning af det løbende udviklingsarbejde, mens der generelt er skåret ned på civilsamfundets bevillinger.

I en undersøgelse foretaget af Norstat for Altinget i november 2015 lå Oxfam IBIS blandt de nederste på listen af ngo’er, når folk blev spurgt om, hvem de helst ville give 100 kroner til.

Herudover har organisationen mistet profiler som Vagn Berthelsen, der i 2017 stoppede som generalsekretær, og Lars Koch, som sidste år skiftede til Mellemfolkeligt Samvirke. Særligt Lars Koch har været en stærk profil på vegne af Oxfam IBIS i den debat om skattely, som har fyldt meget i en årrække.

Udfordringen for Kristian Weise er derfor at få genopfundet organisationen og gjort den til en relevant og synlig aktør. En del af den opgave handler om at få tiltrukket eller opdyrket nye stærke personprofiler, som kan tegne organisationen i den offentlige debat.

En joker for Kristian Weise er det kommende valg, hvor en eventuel Socialdemokratisk ledet regering vil være et stort plus. Dels vil der komme mere fokus på ulighed, som allerede fylder meget i det internationale udviklingsarbejde, dels har Weise i kraft af sit tidligere arbejde gode kontakter på den politiske venstrefløj.

Omtalte personer

Kristian Weise

Underdirektør, Trygfonden
BA i økonomi og filosofi (CBS 2002), kandidat i politisk sociologi (LSE 2004)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu