Nyt job: Lisbeth Dalgaard Svanholm er DA's nye formand

Lisbeth Dalgaard Svanholm er ny formand i Dansk Arbejdsgiverforening. Hun står over for en stor opgave med at samle DA's brogede skare af medlemsvirksomheder.

59 år. Uddannet FX1 (Forsikringsakademiet), merkonom (CBS) og HD1 (CBS). Ejer og driver Dalgaard Super Marked (Meny) i Hørsholm. Har siddet i Dansk Erhvervs forretningsudvalg (2010-2018) og været formand for De Samvirkende Købmænd (2008-2018) samt KFI Erhvervsdrivende Fonds bestyrelse (2011-). KFI støtter fri danske købmænd.

Lisbeth Dalgaard Svanholm siger selv, at hendes største opgaver bliver at sikre den nødvendige arbejdskraft og de nødvendige rammevilkår for virksomhederne. Der er ingen tvivl: Det er er den store opgave – udadtil. Som formand for DA ligger den helt store opgave imidlertid også på de indre linjer. Hun skal samle DA’s mange medlemsvirksomheder om de fælles opgaver. Det kommer ikke af sig selv, for DA’s medlemsskare er usædvanlig broget. Der er kæmpestore DI, der er Dansk Erhverv og Dansk Byggeri, og så er der en række mindre og meget små erhvervsorganisationer. Selv om erhvervsorganisationerne har fælles interesser og ønsker DA som talerør, hugger de gerne medlemmer fra hinanden. I DA skal både de store og de små kunne se sig selv i de fælles initiativer. Hun får god brug for sine gode evner til at samle og finde de kompromiser, alle kan acceptere.

Login