Nyt Job til  
Lone Fønss Schrøder

Nyt job: Lone Fønss Schrøder er ny direktør for Concordium

Lone Fønss Schrøder skal stå i spidsen for Lars Seier Christensens blockchain-venture Concordium. Hendes største opgaver bliver at få banker og myndigheder til at tro på, at konceptet i det nye selskab er så anderledes, og at der er tale om 'en tredje blockchain-bølge'.

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Anders Rostgaard Birkmann

Nyt job

Hvem?
Lone Fønss Schrøder

Hvilket job?
Adm. direktør for blockchainplatformen Concordium

Hvorfra?
Bestyrelses- og iværksætterkarriere

Baggrund

57 år. Uddannet cand.merc. fra CBS (1985), cand.jur. fra Københavns Universitet (1987). Ledende stillinger i A.P. Møller - Maersk (1982-2004). Adm. direk­tør for Wallenius Lines fra 2005-2010. Har siden helliget sig bestyrelseskarrieren og sidder bl.a. som bestyrelsesmedlem i svenske Ingka, som ejer Ikea, i Volvo og i det norskejede olieserviceselskab Aker Solutions. Sideløbende har hun bevæget sig ind i fintech-verdenen. I en årrække var hun f.eks. formand for Saxo Bank, medstifter af selskabet CashWorks samt seniorrådgiver for den schweiziske inve­steringsbank Credit Suisse.

Største udfordring?

Kryptovalu­taplatforme som Bitcoin og Etherum er udskældte i den etablerede finans­verden. Derfor bliver en af de tunge­ste opgaver for Lone Fønns Schrø­der, der nu skal stå i spidsen for rigmanden Lars Seier Christensens blockchain-venture, Concordium, at få banker og myndigheder til at tro på, at konceptet i det nye selskab er så anderledes, og at der vitterligt er tale om ‘en tredje blockchain-bølge’.

Hendes styrke er en gevaldig pondus i europæisk erhvervsliv. Det er nemlig ikke en fru hvem som helst, som Lars Seier Christensen har hentet til direktørposten. Lone Fønss Schrøder har i en årrække været en af de højest placerede danskere i internationalt erhvervs­liv. De senere år er hun desuden med en meget fin fornemmelse for nye tendenser og forretningsmuligheder trådt ind i den spirende og lovende fintech-verden. Hendes første sejr i bestræbelsen på at skabe goodwill omkring selskabet Concordium er på en måde allerede hjemme. Den har hun fået, ene og alene ved at det netop er hende som person, der nu står i spidsen for selskabet.

Omtalte personer

Lone Fønss Schrøder

Direktør, Concordium, medstifter af fintechselskabet Cashworks, næstformand, Volvo, medlem af bestyrelsen for Ikea
cand.merc. (CBS 1985), cand.jur. (Københavns Uni. 1987)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu