Nyt job: Lone Fønss Schrøder er ny direktør for Concordium

Lone Fønss Schrøder skal stå i spidsen for Lars Seier Christensens blockchain-venture Concordium. Hendes største opgaver bliver at få banker og myndigheder til at tro på, at konceptet i det nye selskab er så anderledes, og at der er tale om 'en tredje blockchain-bølge'.

57 år. Uddannet cand.merc. fra CBS (1985), cand.jur. fra Københavns Universitet (1987). Ledende stillinger i A.P. Møller - Maersk (1982-2004). Adm. direk­tør for Wallenius Lines fra 2005-2010. Har siden helliget sig bestyrelseskarrieren og sidder bl.a. som bestyrelsesmedlem i svenske Ingka, som ejer Ikea, i Volvo og i det norskejede olieserviceselskab Aker Solutions. Sideløbende har hun bevæget sig ind i fintech-verdenen. I en årrække var hun f.eks. formand for Saxo Bank, medstifter af selskabet CashWorks samt seniorrådgiver for den schweiziske inve­steringsbank Credit Suisse.

Kryptovalu­taplatforme som Bitcoin og Etherum er udskældte i den etablerede finans­verden. Derfor bliver en af de tunge­ste opgaver for Lone Fønns Schrø­der, der nu skal stå i spidsen for rigmanden Lars Seier Christensens blockchain-venture, Concordium, at få banker og myndigheder til at tro på, at konceptet i det nye selskab er så anderledes, og at der vitterligt er tale om ‘en tredje blockchain-bølge’.

Login