Nyt Job til  
Mikkel Harboe

Nyt job: Stor koordinationsudfordring for Socialdemokratiets nye pressechef

Mikkel Harboe overtager i marts rollen som pressechef i Socialdemokratiet, hvor stillingen har været ubesat siden juni. Den store udfordring ligger i at koordinere regeringspartiets udmeldinger på tværs af ministre, ordførere og bagland.

Foto: PR
Laura Ellemann-Jensen

Baggrund

• Cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet.
• Tidligere ansat i Direktoratet for FødevareErhverv.
• Kommunikationsmedarbejder, AE (2010-2012).
• Kommunikationschef, AE (2012-2020)

Nyt job

Hvem?
Mikkel Harboe

Hvilket job?
Pressechef, Socialdemokratiet

Hvorfra?
Kommunikationschef, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Største udfordring?

Når Mikkel Harboe til marts kan sætte sig til rette i pressechefstolen hos Socialdemokratiet, har den de facto stået tom, siden forgængeren Mads Brandstrup i juni fulgte efter Nicolai Wammen over i Finansministeriet.

Koordination må siges at være dén store udfordring, der ligger og venter Harboe, der kommer fra en stilling som kommunikationschef i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, hvor han har været siden studierne på RUC.

En pressechef er per definition en koordinerende kraft, internt såvel som eksternt. Det er besværligt nok i en partipolitisk organisation, hvor ledelsens holdninger er stærke og baglandets såvel som politikernes egne dagsordener frem mod et valg skal håndteres. Men at være pressechef i et regeringsparti øger kompleksiteten af koordineringen. Nu er det ikke ledelse, ordførere og bagland, nej, det er også selve regeringens ministre og deres rådgivere, som kører en simultan agenda og selv styrer og koordinerer.

Hvor den tidligere pressechef stod tæt på partiets ledelse og koordinerede alt − meldinger, udspil på vej og holdninger − bliver det for den relativt uprøvede Harboe et andet job. Nu bliver det mere et spørgsmål om nu at koordinere flere led ude.

Samtidig bliver det en sand kunstgang ikke at blive kørt over af det øverste lag af stærke særlige rådgivere, som har et bredt netværk. Sandsynligheden for at Statsministeriet melder noget ud, uden at Harboe ved det, er til at få øje på.

Omtalte personer

Mikkel Harboe

Kommunikationschef, Landsbyggefonden
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 2012)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu