Oplev fremtidens bæredygtige København

Når du hopper i vandet ved Islands Brygge, besøger en legeplads på toppen af en femetagers bygning eller tager cyklen med i Metroen, fordi du overraskes af et pludseligt uvejr, tænker du næppe over, at du er en del af en stor plan. En plan om at gøre København til verdens første CO2-neutrale by i 2025.

Men gennem årtier har København arbejdet for at forene stigende indbyggertal med bæredygtighed og høj levestandard. Og med Sustainia Guide to Copenhagen 2025 kan indbyggere og besøgende – turister, byplanlæggere eller erhvervsfolk – opleve, hvordan bæredygtighed kan integreres i udviklingen af København.

Download hele Sustainia Guide to Copenhagen 2025 her

Her fortæller Business Development Director Meik Wiking om
Sustainia Guide to Copenhagen 2025.

Kapitlerne dykker ned i emner som arkitektur, shopping og transport og bygger på eksisterende planer for København. Guide to Copenhagen 2025 er således et realistisk scenarie for, hvordan fremtiden kunne se ud.

"Guiden bygger på de omfattende og allerede eksisterende planer for København. I forlængelse af den tilgang, som Sustainia bygger på, har vi forsøgt at visualisere disse planer og gøre dem konkrete for besøgende og indbyggere. Derfor er guiden ikke et utopisk eksperiment, men et realistisk billede af en ikke så fjern fremtid. Det er et billede af, hvordan et bæredygtigt København kunne se ud, der kan overraske og inspirere," siger Laura Storm, som er Executive Director for Sustainia.

Læs mere om Sustainia på hjemmesiden sustainia.me.

Første udgivelse i en serie af guidebøger

Guide to Copenhagen 2025 er den første i en kommende serie af guidebøger fra Sustainia, der vil tage læserne med på oplevelser i fremtidens byer. De næste byer på listen vil være fra Asien og Nordamerika.

Guidebogen lanceres i forbindelse med konferencen Take Lead - On the Road to Sustainia, som d. 4. juni 2012 samler 120 danske og internationale topfolk i København til debat om grøn vækst og bæredygtig økonomisk udvikling. Deltagerne vil bl.a. diskutere en ny ranking for grøn økonomi – The Sustainia Index – der vil udvikle sig til en indikator for alle den bæredygtige udviklings økonomiske, sociale og miljømæssige dimensioner.

Forrige artikel Se første semifinale i Væxtfaktor 2012 Se første semifinale i Væxtfaktor 2012 Næste artikel Ny rapport: The Power to Grow