”På energiområdet er EU en succes”

Energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt er ikke i tvivl. EU er på energiområdet en stor politisk succes, der bidrager til en billigere grøn omstilling, sikrer danske virksomheder massive vækstmuligheder i det ’mekka for havvind’, der er under udvikling i Nordsøen, og som sikrer EU-landenes uafhængighed af ustabile olie- og gasregimer.

Verdenshistorisk. En milepæl. Et mekka for havvind. Investeringer for 13.500 milliarder dollars. Danmark er et foregangsland. EU er en succes.

Danmarks energi- og klimaminister kan nærmest ikke få armene ned. Lars Chr. Lilleholt er blevet en grøn optimist, hvor han tidligere beskrev sig selv som en grøn realist. Den markant ændrede sprogbrug fra den 203 cm høje Venstre-minister faldt sammen med dannelsen af trekløverregeringen for to uger siden, hvor særligt Det Konservative Folkeparti slog til lyd for at skærpe det borgerlige Danmarks grønne profil.

Men det er langt fra kun de nye ministre fra Liberal Alliance og de konservative i regeringen og de ekstra 19 mandater oven i Venstres 34 folketingsmedlemmer i Folketinget, der ligger til grund for ministerens optimisme, da han en sen eftermiddag i sidste uge tager imod Mandag Morgen på ministerkontoret til en samtale om den energipolitiske status for Danmark ved udgangen af 2016.

Login