Private forandringsledere står klar med milliarder

Andreas Baumann
[graph title="Forandringslederne" caption=" " align="right" image="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/01/2cbbb-forandringsledere.png" image_width="0" image_full="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/01/18a9f-forandringsledere.png" text=""] [/graph]

Danmark har nået grænsen for, hvilke byrder den skattefinansierede offentlige sektor kan bære alene. Fremtidens danske velfærdsmodel skal findes gennem kreative løsninger, hvor private samfundsinvestorer i samarbejde med det offentlige og civilsamfundet løser nogle af de største udfordringer. 

Allerede i dag står en lang række erhvervsdrivende fonde, filantropiske foreninger og nytænkende pensionsselskaber og tripper efter at bidrage til løsningen af samfundets udfordringer. 

Af både forretnings- og legitimitetsmæssige årsager bliver disse private samfundsinvestorer stadig mere proaktive i deres bestræbelser på at løfte centrale samfundsopgaver. 

Fælles for dem er, at de har en længere investeringshorisont end statslige og private investorer. Og for nogles vedkommende har de både større handlefrihed og risikovilje end de beslutningstagere, der skal stå til ansvar for deres beslutninger over for deres politiske bagland eller de finansielle markeder.

Mandag Morgen portrætterer fem repræsentanter for de samfundsinvestorer, der er med til at skabe nogle af de største innovationsspring i udviklingen af den danske samfundsmodel. 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu