Ny prognose: Hvem får magten i din kommune?

Venstre står til at blive kommunalvalgets store vinder og for første gang nogensinde vippe Socialdemokraterne af tronen som landets største parti. Men hvorvidt Venstre også slår hul på det røde fort i form af de fire største byer eller får flere borgmesterposter end S, er langt mere tvivlsomt. Kampen er meget lige. De Konservative undgår også et dramatisk tab af borgmestre, viser prognose. Lars Krarup (V) er favorit til at blive ny KL-formand.

Der vil formentlig blive skrevet historie ved kommunalvalget til november. Venstre ser ud til for første gang nogensinde at blive det største parti og dermed bryde Socialdemokraternes historiske monopol.

Hvorvidt Venstre også erobrer førstepladsen som partiet med flest borgmesterposter eller får slået hul på det røde fort ved at få mindst én borgmesterpost i en af landets fire største byer – København, Aarhus, Aalborg og Odense – er et langt mere åbent spørgsmål.

For selv om Venstre har kraftig medvind i de landspolitiske meningsmålinger, og Socialdemokraterne er blevet spået et katastrofevalg til november, bliver der næppe tale om et decideret blodbad af S-borgmestre.

Login