Regeringen satser på det lange, seje træk

Den kraftige modvind i medier og meningsmålinger får ikke den nye S-R-SF-regering til at indlede en større charmeoffensiv. I stedet satser man på det lange, seje træk og håber, at den negative løftebrudsdagsorden vil ændre sig, i takt med at regeringen udruller sit program, der rummer rigeligt med initiativer til at fylde mindst en regeringsperiode. Den forsigtige opstart skyldes først og fremmest lavvande i kassen og regeringens udtalte målsætning om at samarbejde med forskellige interessenter. Foreløbig har de tre regeringspartier nok at gøre med at etablere sig og sætte de mest nødvendige initiativer i gang.

Var der folketingsvalg i dag, ville Lars Løkke Rasmussen ifølge de seneste meningsmålinger blive statsminister. Så stærkt er det gået ned ad bakke for den nye regering efter blot tre ugers ministertilværelse. En medvirkende årsag er givetvis en massiv mediekampagne om de såkaldte løftebrud. Alligevel er der ifølge Mandag Morgens kilder ikke udsigt til en snarlig modoffensiv fra regeringen. Den har ganske enkelt for travlt med at etablere sig i ministerierne og iværksætte de initiativer, som skal programsættes inden jul.

At medierne hovedsageligt har fokuseret på det, der ikke står i regeringsprogrammet, i stedet for at beskæftige sig med det, som faktisk står der, er kommet bag på de tre regeringspartier. De havde håbet, at det meget omfattende og reformtunge regeringsprogram ville kaste betydeligt flere positive historier af sig. Og man havde også kalkuleret med, at de nye ministre – som der er årelang sædvane for i dansk politik – ville få fred og ro til at skaffe sig overblik over de løbende sager i de enkelte ministerier og så småt iværksætte udarbejdelsen af de analyser og strategier, der ifølge regeringsprogrammet skal bidrage til at forandre Danmark på næsten ethvert tænkeligt område.

Sådan er det altså ikke gået, og håbet er nu, at den negative opfattelse vil ændre sig, i takt med at regeringen i de kommende år udruller sit program, der rummer rigeligt med initiativer til at fylde mindst én regeringsperiode.

Login