Brydningstid i revisionsbranchen: Sådan er de store huse rustet

Det går stærkt i revisionsbranchen. Hurtigt bliver kerneforretningen udfaset og robottiseret, mens nye og lukrative rådgivningsområder blomstrer op. Samtidig betyder indgribende regulering store forandringer. Vi ser nærmere på de seks største danske aktører og deres evne til at klare skærene i de kommende år. KPMG overrasker med høj vækst.

De seks store revisorhuse i Danmark står midt i en meget vanskelig, men potentielt meget lukrativ brydningstid. De aktører, der evner at udnytte de teknologiske muligheder, fastholde arbejdskraft og modernisere den gamle revisionsforretning, kan flytte sig til en vinderposition, der vil gøre dem vanskelige at røre i en fremtid, hvor disruption lurer.

Revisionshusene PwC, EY, Deloitte, BDO, KPMG og Beierholm er på hver deres måde udfordret. For den gammeldags revision ændrer sig hastigt – og her bliver vinderne det selskab, som bedst omstiller sig.

”Det går rigtig stærkt. Kunderne er på deres egen digitale rejse, hvor de allerede har digitaliseret deres processer. Vi skal følge med, og vi skal være gode til at digitalisere alt fra standardmails til virksomhedernes administrative processer. På sigt vil vores medarbejderstruktur blive anderledes – og der vil være færre af de kedelige revisoropgaver og mere tid til at hjælpe kunderne. Det er alt sammen sket i de seneste to et havlt år, og det vil fortsætte med hastige forandringer,” forklarer EY’s danske topchef, Jesper Koefoed.

Login