Se højdepunkterne: Emma Holten og Nina Smith i debat om værdien af omsorg

"0 er også et tal, og det tal er forkert," sagde Nina Smith, da hun i torsdags debatterede med Emma Holten i årets store debat om værdien af omsorg, økonomiske modeller og socialt underskud. Hvis du missede debatten, kan du nu se et sammendrag på knap en halv time her. 

Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Emma Brethvad Sunesen

'Kvinder er en "underskudsforretning" for statskassen', lyder den provokerende overskrift i en artikel, der blev bragt i Mandag Morgen i 2013. Artiklen blev i 2020 fulgt op af artiklen 'Kvinder er fortsat en underskudsforretning for statskassen'.

Overskrifterne har været med til at anspore Emma Holten til at skrive bogen ’Underskud’, hvori den feministiske debattør spørger, hvordan det hænger sammen, at Danmarks økonomi vokser, mens trivslen hos borgerne ikke følger med. Økonomisk overskud, men socialt underskud.

Det er økonomiprofessor Nina Smith, der var ophavskvinde til udtrykket 'underskudsforretning', som fandt vej til overskrifterne i Mandag Morgen og derfra videre til titlen på Emma Holtens bog.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024