Send ikke flere penge – sundhedsvæsenet skal gentænkes

Sundhedsvæsenet får dumpekarakterer i den store undersøgelse “Sundhedsvæsenet – ifølge danskerne”. I Schweiz giver en tilsvarende undersøgelse et stort plus. ”Når danskerne er så utilfredse, hjælper det ikke at bevilge flere penge. Hele sundhedsvæsenet er organiseret forkert,” siger Hans Henrik Beck, managing partner i QVARTZ.

Tænk, hvis sundhedsvæsenet opfattede sine ydelser på samme måde som private leverandører af service. Og tænk, hvis sundhedsvæsenet systematisk målte, om ”kunderne” var tilfredse med hele behandlingen og reagerede, hvis de ikke var?

Det tankeeksperiment foretager Hans Henrik Beck, managing partner i konsulentvirksomheden QVARTZ, i det oplæg, han i dag præsenterer på Trygfonden og Mandag Morgens debatmøde om ”Sundhedsvæsenet – ifølge danskerne”.

Debatmødet tager udgangspunkt i Trygfonden og Mandag Morgens store undersøgelse af danskernes opfattelse af sundhedsvæsenet, der blev offentliggjort i mandags.[graph title="Danskerne dumper sundhedsvæsenet" align="right" image="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/06/JRE_Fig01_Danskerne-giver-dumpekarakter-til-sygehuse.png" image_full="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/06/JRE_Fig01_Danskerne-giver-dumpekarakter-til-sygehuse.png" caption="Figur 1" text="Kun 19 pct. af danskerne ligger i den grønne zone og mener i høj grad, “vi har et godt og velfungerende sundhedsvæsen i Danmark”. Omvendt ligger 37 pct. af danskerne i den kritiske, røde zone. Trækkes de røde fra de grønne, får sundhedsvæsenet en score på –18." ]Kilde: Sundhedsvæsenet ifølge danskerne (Trygfonden og Mandag Morgen) samt Net Promoter Score.[/graph]

Login