Kulturanbefaling af 
Marie Schønning Jensen

Set, læst og hørt: Kigge Hvid

Kigge Hvid fortæller Mandag Morgens læsere, hvad hun har set, læst og hørt for nylig. Hun anbefaler blandt andet en bog om planter og Netflix-serien 'Queer Eye'.

Kigge Hvid

Partner, JA designstudio

Kigge Hvid er en ledende global stemme inden for design og innovation. Hun er tidligere direktør i Index: Design to Improve Life og stiftede i 2018 designstudiet JA sammen med Sara Flyvbjerg. Kigge Hvid har tre æresdoktorater og er medlem af Disruptionrådet.

Læst for nylig

I vores studio arbejder vi med botanisk kunst og design, og derfor er jeg optaget af at lære meget, meget mere om planter, hvilket tydeligt afspejler sig i mit bogvalg.

Jeg har netop læst Stefano Mancusos 'The revolutionary Genius of Plants: A New Understanding of Plant Intelligence and Behavior'. Den italienske professor ved Firenze Universitet skriver indsigtsfuldt, spændende og med smittende engagement om planters intelligente liv.

Derudover har jeg netop læst rapporten med den mundrette titel ‘Summary for policymakers of the global assessment report on biodiversity and ecosystem services of the Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services'. Det er uhyggelig og helt nødvendig læsning om vores truede natur, hvor arter uddør i et hidtil uset tempo.

Set for nylig

Om natten ser jeg 'Queer Eye' på Netflix. Det er en vidunderlig og meget letfordøjelig serie om fem bøsser, der futter rundt i sydstaterne og gør mennesker smukkere.

Jeg har også lige set udstillingen Luxuria af Mie Hørlyck Mogensen i Pavillonerne i Kongens Have. Mie er også en del af vores designstudio, og jeg nyder hendes helt anderledes og ret kødelige vinkel på natur og planter.

Hørt for nylig

Jeg er i gang med at høre 'Minder om fremtiden' af Siri Hustved som lydbog. Det er igen en kanon bog, Hustved har begået, om end den er mere utilgængelig end den helt vidunderlige 'Det jeg elskede' af samme forfatter. Fordelen ved lydbøger er, at jeg kan arbejde, samtidig med at jeg lytter.

Jeg hører også Calms godnathistorier om natur. Senest om Marokkos skjulte historier og om søkøer.

Og endelig så hører vi Thomas Helmig for fuldt drøn, når vi skal have en svingom i vores studio på Refshaleøen.

Omtalte personer

Kigge Hvid

Partner, JA,
Æresdoktor på Hong Kong Polytechnic, University of Huddersfield og Art Centre College of design Pasadena.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu