Status på Løkkes velfærd: Mere sundhed og mindre social velfærd

En læge og en sygeplejerske mere om dagen. Sådan lyder budskabet fra statsminister Lars Løkke Rasmussen og Venstre. Men samtidig forsvinder der hver eneste dag job på skoler, i børnepasning og i ældrepleje. ”Vælgerne får, hvad de vil have,” siger professor Asbjørn Sonne Nørgaard.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og andre Venstre-politikere fortæller ofte og gerne, at der siden 2001 er blevet ansat en læge og en sygeplejerske hver eneste dag undtagen søndag. Men der er ikke den samme opmærksomhed omkring, at der gennem de seneste ti år hver eneste dag er forsvundet masser af job i andre dele af den offentlige sektor.

Mandag Morgens gennemgang af data fra i alt fire forskellige datakilder viser, at statsministeren og Venstre har ret. Siden 2001 er der ansat en læge og en sundhedsplejerske hver eneste dag undtagen om søndagen. De kan også bryste sig af, at der siden 2008 er blevet ansat en politibetjent hver tredje dag. På to store og vigtige velfærdsområder – sundhed og politi – er der sket en opnormering.

Login